Kılıçdaroğlu'nun 'evet' şartı

Kılıçdaroğlu referandum sürecinde bu kez Konya'dan seslendi: Dokunulmazlıkları kaldır, ben de "evet" diyeceğim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'e söylüyorum, sen adam gibi adamsan, verdiğin sözü tutuyorsan getir dokunulmazlıkları kaldır, ben de "evet" diyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinge, "Konya'dayız, büyük Mevlana'nın kentinde, hoşgörünün kentindeyiz" diyerek başladı.

Konya'nın, CHP'nin en az oy aldığı kentlerden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun nedeninin Konyalılar değil, kendileri olduğunu ifade etti.

Konya'ya 4. gelişi olduğunu, bundan sonra daha fazla geleceğini ve halka yalan söyleyen, cebini dolduran, yalan talan düzenini kuran politikacılardan hesap soracağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yıllar yılı ülkeyi yönettiler, 8 yıldır yönetiyorlar, Allah aşkına 8 yılda ne yaptılar bu ülkede? Çiftçi hayatından memnun mu, emekçi memnun mu, işsize iş buldular mı, sanayici hayatından memnun mu, ülkeyi yöneten insanlar acaba burada toplanan insanların sesini Ankara'dan Recep Bey duyuyor mu? Duymuyor.

Eğer vicdanı olsaydı, bu coğrafyada yatağa bir çocuk aç girerken o altın kaplamalı musluktan akan suyla yüzünü yıkamazdı, vicdan taşırdı. Bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. Açlık var, işsizlik var, yoksulluk var. İsraf, Müslümanlıkta haram değil mi? Recep Bey inşallah duyuyordur."

"Karşıma çık, boyunun ölçüsü aldırayım"

Başbakan Erdoğan'ın kendisine "Bu CHP'nin genel başkanı millete konuşuyor ama anayasadan söz etmiyor" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Konya'dan sesleniyorum, yüreğin varsa adam gibi adamsan istediğin televizyon kanalında ve istediğin gazetecilerle çık karşıma bakalım. Şimdi ben soruyorum, Recep Bey benim karşıma çıkmaya cesaret edebilir mi? Çünkü benim karşıma çıkacak adamda mangal gibi yürek olması lazım. Milletin önüne çıkıyorsun her türlü numarayı çekiyorsun, bütün afişleri pankartları Türkiye'yi baştan sona 'evet' ile donatıyorsun, e ben senin deyiminle 'Gariban Memur Kemal Efendi'yim', neden çıkmıyorsun karşıma, çık da senin boyunun ölçüsünü aldırayım."

Seydişehir Alüminyum Tesisleri özelleştirmesinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini, mahkeme kararının uygulanmadığı için bu tesislerin şu an işgal altında olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, tesisin millete geri verilmesini istedi.

"Dokunulmazlıkları kaldır"

"Niye 'evet' diyeyim bana bir tane mantıklı gerekçe söyle" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mantıklı gerekçe söyle ben sana 'evet' vereceğim. Veriyor mu mantıklı bir gerekçe, veremez. Zaten, mantıklı gerekçe olsaydı benim karşıma çıkar, beraber televizyon ekranlarında tartışırdık. Millet de kararını verirdi, kim doğru söylüyor kim söylemiyor diye... Evet, dokunulmazlıklardan bir milletvekili niye korkar? Bir milletvekili ihaleye fesat karıştırmamışsa, kul hakkı yememişse, dokunulmazlıkların arkasına saklanmaz. Recep Bey'e söylüyorum, sen adam gibi adamsan, verdiğin sözü tutuyorsan getir dokunulmazlıkları kaldır, ben de "evet" diyeceğim."

Bu konularda ilginizi çekebilir