Kipaş Holding yatırıma devam edecek

2011'de ikisi enerji diğeri tekstil olmak üzere 300 milyon dolarlık yatırımı hayata geçiren firma, 2012'de gaz beton ve çimentoda ilave yatırımı tamamlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta yerleşik KİPAŞ Holdingin, bu yıl ikisi enerji diğeri tekstil olmak üzere yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımı hayata geçirdiği bildirildi.
KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, 2011'in artık sonuna geldiklerini ve firma olarak bu yılı çok güzel geçirdiklerini söyledi.
Planladıkları 3 yatırımı hayata geçirdiklerini ifade eden Öksüz, "Aslında biz tekstille büyüyen bir firmayız. Ancak son 5 yıldır tekstilde entegrasyonu sağladıktan sonra özellikle enerji sektöründe hamle yaptık. İşte bu çalışmaların meyvelerini de almaya başladık. Aydın Germencik'te planladığımız jeotermal enerji yatırımızın bir bölümü bu yıl üretime geçti. Ayrıca Karaman'daki hidroelektrik santrali de üretim başladı. Bunun yanında Kahramanmaraş'taki iplik yatırımımız üretime geçti. Yani bu yıl toplamda yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirmiş olduk" diye konuştu.
İki farklı yatırımla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:
"Çimento fabrikamızda üretimi yüzde yüz artıracak ilave yatırım kararı almıştık. Bunun çalışmaları sürüyor. 2012'de bu yatırımın tamamlanacağını öngörüyoruz. Ayrıca gaz beton üretimi yatırımımız var. O da önümüzdeki yıl tamamlanacak. Yine Türkoğlu'na ülkemizin en modern kağıt fabrikasını kuruyoruz. Şu anda alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu yatırım önümüzdeki 3 yıl içerisinde hayata geçirilmiş olacak."
1986 yılında tekstil sektöründe faaliyete başlayan sonraki yıllarda enerji, çimento ve tarım sektörlerinde de yatırımlar yaparak Kahramanmaraş'ın sanayileşmesine önemli katkı yapan KİPAŞ Holding'in 6 bin kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Öksüz, "Türk sanayicisinde öyle bir heyecan var ki biz de o heyecanla koşturup duruyoruz. Bugün dünyada girişimci, sanayici çok önemli. Dünyada artık bütün insanlar girişimcinin kıymetini biliyor. Millet olarak girişimci bir milletiz. Bu bizim genlerimiz de var yeter ki tırnağımız tutsun. Ama kültürümüz çok zayıf. Şöyle ki bir araya gelerek yatırım yapmıyoruz. Avrupa riski macerayı sevmiyor. Yani o noksanımızı tamamlarsak ülkemiz çok farklı yerlere gelir" şeklinde konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir