Kış çok erken geldi

Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Marmara'da ise yer yer kısa süreli fırtına bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji, yurdun çeşitli bölgelerinde şiddetli yağış, fırtına, Antalya ve Mersin'de su hortumu uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın Serik, Manavgat ve Alanya, Gazipaşa ilçelerinde, kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtınayla birlikte su hortumunun, etkisini geç saatlere kadar sürdüreceği tahmin ediliyor.

Mersin'in Anamur ilçelerinde, kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtınayla birlikte açıklarda su hortumu, sahil kesimlerinde ise hortum beklendiği bildirildi.

Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Marmara'nın doğusu ile Giresun çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteorolojiden yapılan uyarıda, Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat), İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Karaman, Yozgat, Aksaray ve Sivas), Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) ile Giresun çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda(İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik ve Bandırma) kuvvetli yağış tahmin edildiği belirtildi.

Marmara'da da yer yer kısa süreli fırtına bekleniyor. İstanbul ile Çanakkale başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) zamanla kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına olacağının tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın hızının, 70 kilometreye kadar çıkabileceği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların ve ilgililerin, ani sel, lokal su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ'da gece geç saatlerde başlayan kar yağışı aralıklarla sürerken, "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı 4 santimetre olarak ölçüldü.

Sıcaklığın eksi 1 derece olduğu Uludağ'da, yoğun sis yüzünden görüş mesafesi zaman zaman 150 metreye kadar düşüyor.

Uludağ'da kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar süreceği bildirildi.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Bandırma/Yenikapı-Bostancı saat 07.30 ve Armutlu/Yenıkapı-Bostancı saat 08.00 deniz otobüsü seferleri, şiddetli poyraz yüzünden yapılamadı. 

Çanakkale'de deniz ulaşımına engel

Çanakkale'de de etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili rüzgar nedeniyle Çanakkale ile Gökçeada arasında yapılması gereken karşılıklı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 12.00'de, Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 15.00'te yapılması planlanan araba vapuru seferleri de geçici olarak durduruldu.

Diğer hatlardaki seferlerin normal olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

Yağışlar İstanbul'da akşam saatlerinde artacak

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların akşam saatlerinden sonra kent genelinde etkisini artırmasının beklendiğini bildirdi. Yıldırım, yaptığı açıklamada, kent genelinde yağışların aralıklarla devam ettiğini söyledi.

Yağışlarla birlikte kentte hava sıcaklığının 4 ile 6 derece azaldığını belirten Yıldırım, "Yağışların akşam saatlerinden sonra İstanbul genelinde etkisini artırması bekleniyor. Yarın günün ilk saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın İstanbul'un kuzey ilçeleri ile Anadolu yakasında etkisini daha fazla hissettirmesi bekleniyor. Yağışların pazar günü aralıklarla süreceği öngörülüyor. Pazartesi günü ise İstanbul'da yağış beklentisi yok" diye konuştu.

Yıldırım, en yüksek hava sıcaklığının bugün 14 derece olduğunu ifade ederek, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükselerek mevsim normallerine döneceğini kaydetti.

Rüzgarın da zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini aktaran Yıldırım, yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın bu etkisini kaybedeceğini söyledi.

Yıldırım, özellikle bu gece yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir