”Kısa zamanda Irak'ta şube açmayı planlıyoruz”

Vakıfbank Genel Müdürü Kalkan, "Banka olarak yakın coğrafyadaki imkanlar üzerinde çalışıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ- Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, yakın coğrafyadaki imkanlar üzerinde çalıştıklarını ve kısa zamanda Irak'ta şube açmayı planladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile kredi protokolü imzalamak üzere kente gelen Süleyman Kalkan,  Kahramanmaraş'ın sanayisini çok iyi gördüğünü ve kente finansman açısından destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kentteki yatırımları görünce doğru bir iş yaptıklarını düşündüklerini belirten Kalkan, "Kredilerle çok doğru yatırımların yapıldığını fark ettim. Sadece tekstille de kalmadığını çok çeşitli sektörlere açılım sağlandığını gördüm. Özellikle enerji alanında yeni projeler var. Bu gelişimin ruhunu takdir ediyorum ve destekliyorum" diye konuştu.

Avrupa'daki krizin Kahramanmaraş'a yansımadığını belirten Kalkan, gerek Gaziantep gerekse Kahramanmaraş'ta çok olumlu hava gördüğünü, kentin ihracatlarını artırdığını ve mutlu olduğunu söyledi. Kalkan, "Yapılan işin kalitesi, iyi iş yapılmış olması etkili oluyor. Burası Avrupa'ya mal satabiliyor. Ayrıca pazarlarını da çeşitlendirmişler. Sanayiyi çok sağlıklı buldum" dedi.

Banka olarak yakın coğrafyadaki imkanlar üzerinde çalıştıklarını, özellikle Irak'ta yeni şubeler açmayı düşündüklerini bildiren Kalkan, şunları kaydetti:

"O konudaki çalışmalarımız sürüyor. Suriye'de temsilcilik şeklinde faaliyetimizi sürdüreceğiz ve şartlar geliştikçe şubeye dönüşebiliriz. Yakın coğrafya üzerinde imkanları değerlendiriyoruz. Ayrıca bizim Avusturya'da bir iştirakimiz var, bunun 5 şubesi var. Onun üzerinde de diğer AB ülkelerinde de imkanlar olup olmadığına bakıp değerlendiriyoruz."

Türkiye'nin gelecekte orta ve uzun vadede iyi performans göstereceğine inandığını belirten Kalkan, "Türkiye'nin bu dönemde çok planlı çalışması gerekiyor. 2023 hedeflerinin gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. Ama kaliteyi ön plana çıkan bir çalışma ve katma değeri yüksek ürünler yapmak zorundayız. Ayrıca marka konusunda da ön plana çıkmamız lazım. İyi planlama ile bunun başarılabileceğini düşünüyorum" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir