KKTC'ye yeni havayolu şirketi

Yeni havayolunun yüzde 60 hisseleri özel şirketlerin, yüzde 30 ise devletin olacak. Geriye kalan yüzde 10 hisseye ise daha sonra karar verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) özel sektör ve devlet ortaklığında kurulacak yeni havayolu şirketine iştirak konusunda “İyi Niyet Protokolü" bugün imzalandı.

Protokolü, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ile özel işletme temsilcileri imzaladı.

Henüz isim konulmayan yeni havayolu şirketinin, uçuşlara gelecek yıl mart sonu veya nisan başı başlaması bekleniyor. Yeni havayolunun yüzde 60 hisseleri özel şirketlerin, yüzde 30 ise devletin olacak. Geriye kalan yüzde 10 hisseye ise daha sonra karar verilecek.

Yeni şirket için sermaye, yönetim, temsil, yatırım, kar dağıtımı, kuruluş şartları ve benzeri konularda ortak bir görüşte buluşulması adına yeni çalışmaların yapılması için bir komite kurulacak.

Komite 10 gün içinde yapacağı çalışmaların ardından şirketin yeni ismini belirleyecek ve şirketin kuruluş sözleşmesi imzalanacak.

Şirketin 250 bin ABD doları değerindeki blok hisseleri, 100 bin dolar olarak yeniden düzenlenerek halka sunulacak.

Protokolün imza töreninde konuşan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, bu gelişme için "tarihi bir gün" tanımlamasını kullandı.

Saner, yeni havayolu şirketini, "KKTC'nin yeni bayrak taşıyıcısı" olarak niteledi.

Soruları da yanıtlayan Bakan Saner, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları ( KTHY) çalışanlarının, ilk önce yeni kurulacak havayolu şirketinde değerlendirileceğini, ihtiyaç kadar işe alımlar yapılacağını, geriye kalan çalışanlara ise yeni iş imkanları yaratacaklarını kaydetti.

Basın toplantısında konuşan özel şirket ve turizm sektörü temsilcileri de, bugünü bir "milat" olarak nitelendirdiler ve uzun bir süredir yapılan toplantı ve görüşmeler sonrasında ortaya çıkan iyi niyet protokolüyle, yeni kurulacak havayolu şirketinin kısa sürede ülkenin en büyük şirketi olacağı görüşünü dile getirdiler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir