Kobe Türkiye'ye göz kırptı

ABD'li NBA yıldızı Kobe Bryant, koşullar uygun olduğu takdirde Türkiye'de oynayabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Amerikalı NBA yıldızı Kobe Bryant, koşullar uygun olduğu takdirde Türkiye'de ya da başka bir ülkede oynayabileceğini ve bu aşamada tüm teklifleri dinlediğini belirterek, "Böyle bir deneyimden gerçekten keyif alacağımı düşünüyorum. Bir süreliğine başka bir takımda oynamanın, o ülkenin kültürünü öğrenmenin heyecan verici olacağına inanıyorum" dedi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) dünyaca ünlü marka elçisi Bryant, Washington'daki Ritz Carlton Oteli'nde THY'nin ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlik sırasında soruları yanıtladı.

Bryant, bir soru üzerine, Türk basketbolunu çok fazla takip edemediğini, NBA'deki yoğun maç trafiğinin, dünyanın diğer basketbol liglerini takip etmelerini hemen hemen imkansız hale getirdiğini söyledi.

"Türkiye'de basketbol oynamayı ister miydiniz?" sorusu üzerine de Bryant, "Eğer koşullar uygun olursa tabii ki. Bu aşamada herkesi dinliyorum. Aklıma en çok neresi yatarsa, ona göre hareket edeceğim. Türkiye'de, İtalya'da ya da başka bir yerde oynamaya dair bir çekincem yok. Böyle bir deneyimden gerçekten keyif alacağımı düşünüyorum. Bir süreliğine başka bir takımda oynamanın, o ülkenin kültürünü öğrenmenin heyecan verici olacağına inanıyorum" diye konuştu.

THY'nin marka elçisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve THY'nin sponsorluğunda hafta sonu Washington'da düzenlenen organizasyonları çok başarılı bulduğunu ifade eden Bryant, "Türkiye'de daha önce hiç bulunmadım, ama gitmeyi gerçekten çok istiyorum. THY ile birlikte İstanbul'u ziyaret edip, oranın kültürünü öğrenmeyi, lezzetli yemekler yemeyi ve gezmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Bryant, Türkiye hakkında çok fazla bilgisinin olmadığını, ancak öğrenmeyi çok arzuladığını belirterek, "Yeni bir ülkeye gitmenin güzelliği burada. Oranın kültürü, dili, yemekleri, tarihi gibi konularda çok daha fazlasını öğrenme şansına sahip oluyorsunuz" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir