”KOBİ destek paketinin bazı noksanları var”

KOBİDER Başkanı Özgenç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün açıkladığı destek programını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, yeni KOBİ destek paketinin, olumlu olmakla birlikte bazı noksanlarının bulunduğunu bildirdi.
Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün açıkladığı destek programını değerlendirdi.
Özgenç, KOBİ ortaklıkları ve fuar destekleriyle alakalı bir iki eksik dışında açıklanan paketin kendilerince "çok olumlu bir çalışma" olduğunu belirtti. Özgenç, "KOBİ'lerin ayağa kalkabilmesi için fitilin ateşlenmesi, yeni girişimcilerin önünün açılması konularında bu destek paketi ekonomimizde çok önemli bir gelişmedir" dedi.
Hükümetin, KOSGEB kanununda yapılan değişikliklerle bu kurumun daha rasyonel çalışmasının önünü açtığını ifade eden Özgenç, ayrıca kurum teşkilat yapısını güçlendirmek için 81 ilde KOSGEB Merkez Müdürlüğü açılmasını, KOBİ'lerin ayağına giden hizmet olarak değerlendirdiklerini belirtti.
Özgenç, paketin içerisinde 130 bin KOBİ için 7,1 milyar liralık kredi hacmi oluşturulmasının, bir anlamda Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere verilen değeri gösterdiğini, bu desteklerin kademeli olarak artırılmasını arzu ettiklerini bildirdi. Özgenç, şunları kaydetti:
"Her zaman ifade ettik KOBİ'lere yapılacak desteklerin karşılığı, istihdamda olsun, ihracatta olsun muhakkak görülebilecektir. Ülkemiz kalkınmasında var gücüyle, çalışan, işsizliğe olabildiğince katkı sunan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin yabancı ülkelerdeki KOBİ'lerle rekabet edebilmeleri için bu tür desteklerin sürekli olmasının gerekliliğine inanmaktayız."
Nurettin Özgenç, KOBİ'lere para yardımından ziyade, dış fuarlara, organizasyonlara gönderilmeleriyle sağlanacak desteğin çok daha yararlı olacağını düşündüklerini bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir