KOBİ'ler için Türkiye Finansal Raporlama Standardı yürürlükte

Uygulama ile KOBİ finansal tablolarının dayandığı temel kavram ve ilkeler belirlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için uygulanacak Türkiye Finansal Raporlama Standardı yürürlüğe girdi.

KOBİ’ler için Türkiye Finansal Raporlama Standardı Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre KOBİ’ler tarafından kullanılması öngörülen Türkiye Finansal Raporlama Standardı, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Uygulama ile ilgili hususlar Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu tarafından yayımlanacak uygulama tebliğleri ile duyurulacak. Standart, KOBİ’ler açısından finansal tabloların amacını ve KOBİ’lerin finansal tablolarında yer alan bilgilerin kullanışlı olmasını sağlayacak nitelikleri düzenliyor. Ayrıca KOBİ finansal tablolarının dayandığı temel kavram ve ilkeleri de belirliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen hafta "KOBİ’ler için Türkiye Finansal Raporlama Standardı" hakkında bilgi vermişti. Buna göre KOBİ’ler için Türkiye Finansal Raporlama standardının 2012 yılı başında uygulanmaya başlanacak. Halen uygulanmakta olan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği ve eki Tek Düzen Hesap Planı’nı da, bu standartlara göre revize edilecek. 1 yıllık eğitim sürecinin ardından, uygulama 2012 yılı başından itibaren uygulamaya girecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir