KOBİ'ler ofisi cebe taşıyacak

Avea ve Microsoft, KOBİ'lerin bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmalarını sağlayacak proje geliştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea ve Microsoft Türkiye, KOBİ'lerin bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmalarını sağlayacak yeni bir projeye imza attı.

Avea–Microsoft Türkiye işbirliğinde geliştirilen projede Microsoft Hosted E-Mail servisi ile müşteriler, gerek web gerekse mobil üzerinden mail hizmetine, Exchange ve Outlook'un yanı sıra önümüzdeki dönemde kullanıma sunulacak olan birleşik iletişim çözümü "Office Communicator" ile çalışma platformu "Sharepoint" ve web konferansı çözümü "Live Meeting" gibi pek çok hizmete hiçbir başlangıç yatırımı yapmadan erişebilecek.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, araştırma sonuçlarının KOBİ'lerin bilişim teknolojilerini kullanma konusunda beklenen düzeyde olmadığını gösterdiğini kaydederek, "Avea olarak Aveaİş çatısı altında topladığımız katma değerli ürün ve hizmetlerimizle, verimlilik sağlayan çözümlerimizle KOBİ'lerimizin bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Yeni projemiz ile KOBİ'lerimiz profesyonel iş deneyimini mobil olarak yaşayabilecek. Üstelik bunu sıfır yatırım maliyeti ile sağlayacaklar" diye konuştu.

Projeye ilişkin bilgi de veren Akdemir, konuşmasını "Bazen beklemek yerine sizin gitmeniz gerekiyor. Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde bize düşen sorumluluğun harekete geçerek yerine getirileceğine inanıyoruz. KOBİ'leri teknolojik gelişmelerin içine katmak, Türkiye'yi dünyanın daha çok içine katmak demektir" şeklinde tamamladı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de KOBİ'lerin kendi içlerinde savaş verirken bilişime yatırım konusu açıldığı zaman korktuğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Bugün bir KOBİ olarak bir e-posta sistemi kurmaya kalksanız bunun donanımı, yazılımı pek fazla tutmuyor. Fakat bunu sürdürebilmek için birini işe almanız gerekecek. Bunun devamlı yenilenmesi gerekecek. Neresinden baksanız yılda yaklaşık 50-60 bin dolarlık bir yatırım yapmanız gerekecek. Bu bir KOBİ için çok ciddi bir rakam. Avea ile gerçekleştirdiğimiz bu projede bu ilk yatırım zorunluluğunu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Microsoft Türkiye olarak ülkemizdeki 1,8 milyonu aşkın KOBİ'nin verimlilik ve maliyetler ekseninde teknoloji ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Avea ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu çözüm KOBİ'lerimizin e-posta ihtiyaçlarını bir paket halinde tüm bileşenleriyle karşılıyor."

Başlangıç paketi ücretsiz, kurumsal pro paketi 19 lira

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman ise Türkiye'de 3G abone sayısının geçen yıla göre yaklaşık 2 kat artış gösterdiğini, mobil data kullanımının ise hala AB ortalamasının yarısında olduğunu olduğunu belirterek, bu yıl toplam mobil internet kullanan abone sayısı yüzde 81 artarken, internet kullanım miktarının sadece yüzde 55 artış gösterdiğini kaydetti.

Taşman, günümüzde geniş bant internetin yoğun olarak bireysel ve sosyal medya kullanım amaçlı faydalanılan bir altyapı olduğunu ifade ederek, kurumsal servis portföyünün gelişmesiyle mobil altyapılara olan yatırımın geri dönüşü ve kurumlara sunulacak faydaların da artacağını söyledi.

Avea ve Microsoft Türkiye'nin projesinde 4 paket bulunduğunu, başlangıç paketinin ücretsiz olduğunu belirten Taşman, kullanıcı başına mobil paketin aylık 9 lira, kurumsal paketin aylık 15 lira ve kurumsal pro paketin aylık 19 lira olduğunu bildirdi. Taşman, bir soru üzerine de, "3,5-4 milyon tane farklı işletmeden oluşan bir kitle var. 3,5-4 milyon işletmeye hitap edebileceğimiz bir hizmet olarak görüyoruz" dedi.

Verilen bilgiye göre, şirketler ister "aveamail.com" ister yeni tanımladıkları 4 farklı e-posta adresini tek bir yerden takip edip Microsoft Exchange 2010 teknolojisi ve güvencesiyle yönetebilecek. Bu servise activesync yazılımı olan her mobil cihazdan erişim sağlanabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir