Kocaeli ve Kayseri'ye bilim merkezi kuruluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA - TÜBİTAK, ''Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı'' kapsamında, Kayseri ve Kocaeli'de Bilim Merkezi kuracak. TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, konuya ilişkin protokol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki arasında imzalandı.

TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, imza töreninde, öğrencilerin bu merkezlerde bilimi yaşayarak ve tecrübe ederek öğreneceklerini belirtti. Bilim merkezlerinin herkese hitap edeceğini anlatan Altunbaşak, toplumun her kesiminin dikkatini bilime çekeceklerini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geleceğin araştırmacılarının burada yetişeceğini, yeni buluşların da burada gözler önüne serileceğini ifade etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de teknolojinin son 20 yılda büyük bir hızla geliştiğini, bu değişime ayak uydurabilmede bilim merkezlerinin önemli rol oynayacağını vurguladı.

81 ilde bilim merkezi açılacak

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) kararı doğrultusunda, 2016'ya kadar tüm büyükşehirlerde, 2023'e kadar ise 81 ilde bilim merkezi kurulacak. Bilim merkezi projeleri için 1 milyar liranın üzerinde kaynak ayrılması planlanıyor. TÜBİTAK bu kaynakla bilim merkezlerinin sergileri ve eğitim programlarının tedariği, organizasyonel eğitimi gibi konularda destek verecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir