Kocaeli'de tren kazası

Kazada 32 kişi yaralandı, yaralılardan 4'ünün durumu ağır. Kaza yerini inceleyen ekip, bu tip bir kazanın ilk kez meydana geldiğini söylüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli Seka Park mevkisinde iki yolcu treni çarpıştı. Kazada yaralanan 32 kişiden 14'ünün tedavisi sürerken, geri kalanı taburcu edildi. Kaza yerinde incelemelerde bulunan TCDD Genel Müdürü, "Daha önce hiç böyle kaza görmedik" dedi.

Adapazarı-İstanbul seferini yapan 11621 sefer sayılı Adapazarı Ekspresi'nin son vagonu saat 19.40'ta raydan çıktı. Karşı yönden gelen İstanbul-Adapazarı seferini yapan 11620 sefer sayılı diğer Adapazarı Ekspresi de raydan çıkan vagona çarptı.

İkinci boji karşıya geçmiş

TCDD Genel müdürlüğü, Kocaeli'nde meydana gelen tren kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adapazarı Ekspresi"nin son vagonu dün akşam saatlerinde makas üzerinden geçişi esnasında, sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle ikinci bojisi (tekerlek takımı) karşı yola geçmiştir" denildi.

TCDD Genel Müdürü ve teknik heyetin olay mahallindeki incelemesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adapazarı'ndan Haydarpaşa istikametine giden, 'Adapazarı Ekspresi'nin vagonu 06 Mayıs 2010 tarihinde saat 19.45'te makas üzerinden geçişi esnasında, sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle ikinci bojisi (tekerlek takımı) karşı yola geçmiştir. Bu esnada Haydarpaşa'dan Adapazarı yönüne giden 'Adapazarı Ekspresi'nin lokomotifi son vagonla çarpışmıştır. Kazada yaralanan 32 yolcunun 14'ü tedavi altına alınmış, diğerleri ise taburcu edilmiştir."

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kalan yol, gece 01.00 sularında yeniden trafiğe açıldı. Bölgede teknik inceleme sürüyor.

"Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik"

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman "Trenin son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanbul'dan gelen tren de bu vagona çarpmış. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik" dedi.

Sekapark mevkisinde tren kazasının meydana geldiği yerde incelemelerde bulunan Karaman, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kazada hayatını kaybeden bulunmamasının tek tesellileri olduğunu belirten Karaman, "Yaralıların birçoğunun taburcu olduğunu Sayın Valimizden öğrendim. Bu kazanın teknik incelemelerin devam ediyoruz. Tüm ekibimiz burada. Henüz kazanın neden olduğunun tespitini yapamadık. Bantları dinleyeceğiz. Diğer konuları inceleyeceğiz" diye konuştu.

Karaman, böyle bir kazanın bir daha olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti. Gazetecilerin, "Kaza nasıl oldu, daha önce böyle bir kaza olmuş muydu?" sorularını ise Karaman, şöyle yanıtladı:

"Trenin (Adapazarı'ndan İstanbul'a giden) son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanbul'dan gelen tren de o vagona çarpmış. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik. Yaralılarımıza geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. İnşallah hepsi sağlığına kavuşur. Biz de incelemelerimize devam edeceğiz."

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, daha sonra beraberindeki heyetle İzmit Seka Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir