Kocaman: Süründürme artık bitsin

Kocaman, "Eğer Şampiyonlar Ligi'nde yoksak, niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'deysek de niye Şampiyonlar Ligi'nde yokuz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, futbolcular Emre Belezoğlu ve Volkan Demirel, yaşanan son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Federasyonun men kararını değerlendiren Kocaman, "Son derece saçma bir karar. Ali Koç'un da dün belirttiği gibi, Futbol Federasyonu'nun aynı şekilde gereğini yapmasını çok rica ediyoruz, istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yoksak niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı. Bunu ivedi bir şekilde de bize bildirmeli, yolumuzu belirlemeliyiz. Eğer hala bu konuda bir yaptırım uygulanmayacaksa, açıkçası 'süründürme' olduğu görünüyor" ifadelerini kullandı.

Kocaman, bir soru üzerine, şampiyonluğu sahada verdikleri mücadeleyle kazandıklarını kaydederek, "Biz sahada gerçekten iyi oynayıp, kupayı hak ettik. Masa başında Şampiyonlar Ligi hakkımızın alınması onur kırıcıdır" diye konuştu.

Oluşan durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğunu savunan Kocaman, "Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek. Bu fırsatı kullanmaya çalıştıkları çok net. Federasyondaki bağlantılarıyla bir şekilde net. Maalesef futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olduğunu ileri süren Kocaman, "İstenen çok açık. Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar. 3-4 ay sonra ne olacağı da belli değil. Ortama bakıldığı zaman tamamen Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olarak görünüyor. Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı hemen kaldırıldı. Gidişat şunu gösteriyor ki, bu oyuncuların, yönetimin, taraftarın gücüyle ayakta kaldığımız süre içinde 3-4 ay sonra küme düşme verilecektir" dedi.

"Görevinizin başında mısınız?" şeklinde yöneltilen soruya ise Kocaman, "Kararımı açıkçası bu olay gerçekleştikten sonra vermiştim ama akıl ve mantıkla alınan kararlardan ziyade şu dönem, duyguların öne çıktığı bir dönem. Belki piyon olarak göründüğümüz bu savaşın içinde yer alabildiğim kadar Fenerbahçe ve oyuncularla beraber yer almaya çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir