Koşaner tanık olarak dinlenmeyecek

Mahkeme, Hakkari'de mayın patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili Işık Koşaner'in tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Hakkari'nin Çukurca ilçesinde el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Tuğgeneral Zeki Es, Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan, Kurmay Binbaşı Hakan Alaçam ve avukatları ile müdahil olarak şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci, babası Halil Demirci ve avukatları katıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarının yer aldığı gazete kupürünü okuyarak, şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci'ye, "Orgeneral Koşaner'in tanık olarak dinlenilmesi isteğinin" devam edip etmediğini sordu.

Raziye Demirci de "İnternete düşen ses kayıtları dinlensin. Benim ciğerimi yaktılar. 2 yıl 8 ay oldu, internete düşen ses kayıtlarında kişilerin suçlarını kabul ettiklerini duydum. Işık Koşaner'in dinlenmesi talebim devam ediyor" dedi.

Mahkeme başkanı, Orgeneral Koşaner'in internette yayınlanan ses kayıtlarında dava konusu olaya ilişkin beyanlarda bulunması nedeniyle tanık olarak dinlenilmesi konusundaki talebin, davanın esasına ilişkin olmaması ve delille ispat edilmek istenen olayın karara etkisinin bulunmaması nedeniyle reddine karar verdi.

Dava, 8 Şubat 2012'ye erteledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir