KOSGEB Malatya'da yeni destek programını tanıttı

KOSGEB Başkan Yardımcısı Mecit, KOBİ'lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Malatya'da "KOBİ'ler İçin Yeni Dönem KOSGEB'ten Yeni Destek" kapsamında hazırlanan altı yeni destek programının tanıtımını yaptı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasındaki (MTSO) toplantıda, Oda Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın bölgesinde KOSGEB'in destek programlarından en fazla yararlanan iller arasında yer aldığını dile getirdi.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bayram Mecit, işletmelere özgü sorunların projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, KOBİ'lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

KOBİ, işbirliği-güçbirliği, girişimcilik, araştırma--geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama, genel destek programı olmak üzere altı yeni programın hayata geçirilmesine yönelik çalışmalara hız verdiklerini anlatan Mecit, "Programların süresi üç yıl. Projelerin süresi 6–24 ay arasında olacak. Gerek görüldüğünde 12 ay uzatılabilir" dedi.

Projelerde destek üst limitinin 150 bin TL olduğunu anlatan Mecit, şöyle konuştu:

"Malatya'nın da içinde bulunduğu destek oranı birinci ve ikinci bölge için yüzde 50 olarak belirlendi. Desteklenecek proje konuları, üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projelerden oluşuyor. KOSGEB, yasal düzenlemeyle birlikte imalatçıların dışında kalan ekonomiye katkı sunan tüm kesimleri de kapsamına aldı."

Bu konularda ilginizi çekebilir