Köşk’ten ‘atama’ açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, "İl Emniyet Müdürlüklerine atama yapılmasına ilişkin 21 Mayıs 2013'te onaylanan kararnameden sonra, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuş herhangi bir kararname bulunmamaktadır" açıklaması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi bugün ilginç bir açıklama yaptı. Açıklamada "İl Emniyet Müdürlükleri'ne atama yapılmasına ilişkin 21 Mayıs 2013'te onaylanan kararnameden sonra, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuş herhangi bir kararname bulunmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, bugün bazı basın-yayın organlarında yer alan, "2013 Temmuz ayından bu yana bazı İl Emniyet Müdürlerinin değiştirilmelerini öngören kararnamelerin Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden döndüğü" yönündeki haberlerin tamamıyla asılsız olduğunu bildirdi.

Bu durum akıllara İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki atamanın da kurallara uygun olmayacağı sorusunu getirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "Hüseyin Çapkın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne görevlendirilmesi ve görevden alınması ile Aksaray Valisi Selami Altınok'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmelerinin 'görevlendirme' yoluyla olduğu için bu işlemlerin Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına tabi olmadığı" bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir