KTHY kendine ortak arıyor

Şirket, seçilen yeni ortak arayışı ve değerlendirilmesi için teknik bir komitenin kurulmasına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA -  Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), şirketin, hükümetin de telkinleri doğrultusunda yaşatılmasına yönelik çok acil çalışmalar yapılmasına ve yeni ortak arayışının değerlendirilmesi için teknik bir komitenin kurulmasına karar verdi.

KTHY'den yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, "Hava yollarının durumunun tartışıldığı, ülkenin bir ada olması nedeniyle ekonomisinin ağırlıklı olarak turizm ve eğitime bağlı olduğu da göz önüne alınarak, şirketin hükümetin de telkinleri doğrultusunda yaşatılmasına ve bu hususta çok acil çalışmalar yapılmasına karar verildiği" bildirildi.

Açıklamada, saatler süren yoğun toplantı sonucunda KTHY'nin, "milli havayolu" olduğuna vurgu yapılarak, şirketin mutlaka yaşatılması gerektiğine topluca karar verildiği belirtildi.

"Şirkete yeni bir ortak konusunda fiilen birkaç teklif var olmasına rağmen, bu toplantı nedeniyle kamuoyunda ve/veya bu konuya ilgi duyabilecek muhtemel ortak istemlerinin taleplerinin de olacağına şirket olarak inanıldığı" kaydedilen açıklamada, "Seçilen yeni ortak arayışı ve değerlendirilmesi için de teknik bir komitenin kurulmasına karar verilmiştir" denildi.

KKTC Bakanlar Kurulu, KTHY konulu tek gündem maddesiyle bugün yaptığı olağanüstü toplantıda, KTHY'nin "milli hava yolu olarak yaşamına devam etmesi gerektiği" değerlendirmesini yaparak, bu bağlamda ekonomik faaliyetleri çerçevesinde şirkete ortak alınmasına karar vermiş, KTHY'ye ortak bulma çalışmasını sürdürmek üzere ilgili 5 bakanın katılımıyla bir komite oluşturulmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir