Küresel ekonomi tehlike altında

IMF Başkanı Lagarde, küresel ekonomiyi sarsan borç krizi karşısında Avrupa ülkelerini, birlikte hareket etmeye çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PARİS - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünya ekonomisinin tehlikede olduğunu belirterek Avrupalı yetkililerden, küresel finans sistemini sarsan borç krizi konusunda tek ses halinde konuşmalarını istedi.
Lagarde Nijerya'da geçen hafta yaptığı açıklamada, IMF'nin yüzde 4 olan 2012 dünya ekonomisi büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilebileceğini belirtmiş, ancak rakam vermemişti.
Lagarde Fransız Journal du Dimanche gazetesinde dün yer alan söyleşisinde, "Dünya ekonomisi tehlikeli bir durumda." dedi.
Avrupa Birliği liderlerinin 9 Aralık'ta yaptıkları zirve toplantısının piyasalarda sadece geçici bir rahatlama sağladığını belirten Lagarde, yaşanan krizin "kamu borçları ve finansal sistemin sağlamlığına duyulan güvenden kaynaklanan bir kriz" olduğunu ifade etti.
"9 Aralık zirvesi, finansal koşullar konusunda yeterince detaylı değildi ve temel prensiplerle ilgili olarak da çok karmaşıktı. Avrupalıların tek ses halinde konuşup, basit ve detaylı bir program açıklamaları faydalı olacaktır."
Bu konularda ilginizi çekebilir