Küresel ekonomide yüzde 4 büyüme bekleniyor

IMF, 2009'daki resesyondan sonra küresel ekonomide bu yıl yüzde 4 oranında büyüme beklendiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel ekonomideki toparlanmanın tahmin edilenden daha iyi olduğunu söyledi.

Strauss-Kahn Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yılki resesyondan sonra küresel ekonomide bu yıl yüzde 4 oranında büyüme beklendiğini ifade ederek, "Düzelme beklenenden daha iyi gibi görünüyor" dedi.

IMF'in Ocak ayında açıkladığı tahminde, küresel ekonomide yüzde 3,9 oranında büyüme beklendiği belirtilmişti.

Mali düzenlemeler konusunda daha fazla birlik çağrısında bulunan Strauss-Kahn, büyük ülkelerin uluslararası mali sistemlerinin yeniden oluşturulması ve daha iyi düzenlenmesi için birlikte çalışmak konusunda istekli davranmadığını kaydetti.

IMF Başkanı Strauss-Kahn, görevlerinin mali kurumları krize karşı daha dayanıklı hale getirmek için yeniden şekillendirmek olduğunu söyledi.

"Benim için temel soru bu fırsatı maksimum düzeyde kullanabilecek miyiz" diyen Dominique Strauss-Kahn, bu konuda endişeli olduğunu belirtti. Ekonomik büyümenin devam etmesinin iyi bir haber olduğunu, ancak aynı zamanda krizden çıkışta tüm ülkelerin birlikte hareket etmede istekli davranması gerektiğini vurguladı.

Küresel mali krizin derinleşmesinde önemli rol oynayan Hedge fonlarının yeniden düzenlemesinde Avrupa Birliği ülkeleri, işbirliği konusunda çok ciddi problemler yaşıyor.     

Bu konularda ilginizi çekebilir