Küresel refah 5 yılda 345 trilyon dolara çıkabilir

Küresel refah gelecek 5 yılda yüzde 50 artışla 345 trilyon dolara ulaşabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZÜRİH -  İsviçreli Credit Suisse'nin hazırladığı "Küresel Refah Raporu 2011"e göre, Çin'de toplam hanehalkı refahının yaklaşık ikiye katlaması, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Afrika'daki güçlü büyümenin verdiği destekle küresel refah gelecek 5 yılda yüzde 50 yükselişle 345 trilyon doları bulabilir.

Raporda, Ocak 2010 ve Haziran 2011 arasında toplam küresel refah yüzde 14 artışla 231 trilyon dolar olurken, Asya-Pasifik ülkelerinin bu artışın yüzde 54'ünü oluşturduğu belirtildi.

ABD'nin, 2016 yılında toplam hanehalkı refahı bakımından 81 trilyon dolarla ilk sırada yer almaya devam etmesi beklenirken, Çin'in aynı yılda toplam hanehalkı refahını ikiye katlayarak 39 trilyon dolara çıkarması ve Japonya'yı geçerek ikinci sıraya yerleşmesi öngörülüyor.

Rapora göre, İsviçre, Avustralya ve Norveç'teki yetişkinler dünyanın en zenginleri olurken, İsviçreli yetişkinlerin ortalama refah seviyesi 540 bin dolarla ilk sırada yer alıyor.

Credit Suisse'nin Asya Pasifik Üst Yöneticisi Osama Abbasi, "Eşi benzeri görülmemiş ekonomik değişimin olduğu ve dünya ekonomik düzeninin radikal yeniden yapılanmasının biçimlendiği bir zamandan geçiyoruz. Gelişmekte olan ekonomiler küresel toparlanmanın önemli faktörleri ve küresel refahın önemli büyüme motorları olmaya devam ediyorlar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir