Kuveyt Türk'ten ihracat sigortası

İhracat işlemlerinde alacakların tahsil edilmemesi riskine karşı ihracatçı firmalara güvence sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt Türk Katılım Bankası, dış ticaret alanında İslam Kalkınma Bankası iştiraki The Islamic Corporation For Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC) ile 100 milyon dolarlık ihracat sigortası işbirliği anlaşması imzaladı.

Kuveyt Türk'ten yapılan yazılı açıklamada, ihracat alacaklarına ve yatırımlara yönelik kapsamlı sigorta hizmeti veren ICIEC ile Kuveyt Türk arasında yapılan anlaşmanın bir "ilk" olma özelliği taşıdığı, anlaşma kapsamında 150 civarında ülkeye yapılan ihracat işlemlerinde alacakların tahsil edilmemesi riskine karşı ihracatçı firmalara güvence sağlanacağı belirtildi.

Anlaşmaya ilişkin bir değerlendirme yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Türkiye'deki firmaların yurt dışında özellikle yeni pazarlarda güvenle faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu işbirliğini hayata geçirdiklerini, ICIEC ile birlikte sundukları bu ürünün yüksek riskli görülen ülkeleri de kapsadığını, söz konusu ürünle ihracat tutarının tamamına yakınının tahsilinin güvence altına alındığını kaydetti.

Uyan, dış ticarette yeni pazarların sağladığı çeşitlendirmenin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunun altını çizerek, dış ticaretin finansmanının Kuveyt Türk'ün öncelikleri arasında yer aldığını ve banka olarak müşterilerini yeni pazarlarda her zaman desteklediklerini vurguladı.

Bir risk yönetim aracı olarak ürünü tüm ihracatçılara tavsiye eden Uyan, "Yurt dışı pazarlarda müşterilerimize yakın olmaya ve destek sunmaya devam ediyoruz. Körfez bölgesinde Bahreyn ve Dubai'de varız, Orta Asya'da da Kazakistan operasyonumuz ile firmalarımızın yanında yer alıyoruz. Güçlü global muhabir banka ağımızla hizmet verdiğimiz dış ticaret firmalarına risklerini yönetebilmeleri için forward ve benzeri hazine ürünlerini sunuyoruz. ICIEC ile yaptığımız işbirliği, bu çabalarımızda yeni ve önemli bir adım olacaktır" yorumunu yaptı.

2011 yılında Kuveyt Türk'ün stratejik hedeflerinden birinin dış ticaret işlemlerinde etkinliğini artırmak olduğunu belirten Uyan, dış ticaret firmalarına yönelik yeni ürün ve hizmet paketlerini hızla hayata geçireceklerini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir