Kuvvetli yağış ve dolu uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış ve yer yer dolu beklendiği açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Geçtiğimiz haftadan itibaren yurda giriş yapan yağışlı hava etkisini artırmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla kuvvetli yağış duyurusu yaptı ve vatandaşları su baskınlarına karşı uyardı.

İstanbul genelinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların da dolu ile birlikte yer yer kuvvetli sağanak şeklinde devam etmesi beklenirken Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir