”Kuzey Irak'a kara harekatında geç kalındı”

Bahçeli, "Başbakan'ın samimiyet ve güvenilirlik kat sayısı çok düşmüştür" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde tırmanan terör olaylarına ilişkin, "Kuzey Irak'a kara harekatında geç kalındı. Türkiye'de bir bölücü terör sorunu vardır. Bu sorun 'açılım' adı verilen, bize göre yıkım projesiyle birlikte artmıştır ve her gün de artış devam etmektedir" dedi.

İkitelli Organize Sanayi Sitesi'nde hizmet veren KOBİ temsilcileriyle Es-Koop Sanayi Sitesi Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Bahçeli, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, "Geçen gün OHAL çağrısı yapmıştınız. Genelkurmay Başkanı da televizyonda 'Sözün bittiği noktadayız' açıklamasında bulundu. Bu sizin söylediğiniz konuyla eş anlamlı bir yaklaşım mıdır?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"İki değerlendirme arasında ortak nokta aramak doğru değildir. MHP, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yapısı doğrultusunda ve karşı karşıya kaldığı sorunlar dolayısıyla görüşlerini açıklamaya çalışıyor. Türkiye'de bir bölücü terör sorunu vardır. Bu sorun 'açılım' adı verilen, bize göre yıkım projesiyle birlikte artmıştır ve her gün de artış devam etmektedir. Bu kan akmasını durdurabilmek, teröre son verebilmek için Anayasada ifadesini bulan hukuk müessesesini harekete geçirmek gerektiği inancındayız. Daha önce de OHAL uygulamaları olmuştur, ama toplum normalleştikçe OHAL'in sınırları daraltılmış ve sonunda da kaldırılmıştır. Ama şimdi, ilan edildiği dönemlerdeki gibi bölücü terörde hızlı bir tırmanış vardır. Bu, Türkiye'nin en önemli sorunudur. Bölücü terör sorunu da beka sorununa dönüşmüştür."

"Kuzey Irak için yapılması gereken bir sınır ötesi harekatı mıdır, size göre ne yapılması gerekir?" sorusuna verdiği yanıtta, "Geçen gün grup toplantısında yapılması gerekenleri ifade ettim. Alınması gereken tedbirleri sıraladım ve hiçbirisinden sonuç alınmıyorsa kara harekatının da elzem olduğunu ifade ettim" dedi.

Bahçeli, bir gazetecinin, "Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un, BDP'li bir milletvekili için 'Ya yeminine sadık kalsın ya da istifa edip dağa çıksın' şeklindeki açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna, "Genelkurmay Başkanının açıklamaları üzerine aşırı derecede yorum getirilmesi Türkiye'de bir alışkanlık haline geldi. Bu alışkanlığı bozmak lazım. TSK bir kurumdur ve bunu aşırı derecede yıpratabilecek davranışlardan, konuşmalardan, programlardan uzak kalmak lazımdır. Genelkurmay Başkanının bu açıklamasına saygı duymak lazım" karşılığını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
MHP