Lagarde, IMF'e çeşitlilik getirecek

OECD Başkanı Gurria'ya göre Lagarde'nin IMF'e başkan olması halinde Kahn'ın yerine kriterleri karşılayan iyi bir değişim yaşanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Başkanı Angel Gurria, Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın, yeni IMF başkanı olarak atanmasının IMF'ye çeşitlilik getireceğini söyledi.

Gurria, yaptığı açıklamada, Lagarde'ın, eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın yerine tüm kriterleri karşılayan iyi bir değişim olduğunu belirterek, Avrupa'nın"aralarındaki en iyi ve en parlak olanı'' Lagarde ile seçtiğini ifade etti.

IMF Başkanı makamında bir kadının olmasının da"kesinlikle memnuniyetle karşılandığını'' dile getiren Gurria, bir adayın desteklenmesinde cinsiyetin tek faktör olmaması gerektiğini, ancak Lagarde gibi güçlü bir kadın söz konusu olunca cinsiyetin adaylığın desteklenmesinde tek faktör olmayacağını kaydetti.

İrlanda da Lagarde dedi

Öte yandan, İrlanda da Lagarde'ı yeni IMF başkanlığını desteklemeyi planladığını ifade etti.

İrlanda'nın Avrupa ile İlişkilerden Sorumlu Bakanı Lucinda Creighton, Lagarde'ın mükemmel bir aday ve fazlasıyla nitelikli olduğunu, aday olması durumunda muhtemelen destekleyeceklerini belirtti.

Creighton, Lagarde'ın İrlanda için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye göre çok daha fazla sempatik olduğunu ifade ederek, Lagarde'ı,"Fransa hükümeti içinde en dostça ses'' olarak tarif etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir