Lenovo'dan 'F' klavyeli dizüstü

Lenovo, birçok modeli için 'F' klavyeli ürünlerini pazara sunduğunu duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AK Parti hükümetinin 'F' klavyeyeyi yaygınlaştırmak için üretilen veya ithal edilen bilgisayarların F klavyeli versiyonunu da şart koşması gündemi oldukça meşgul etmişti. Polemiklerin yatıştığı bir dönemde Lenovo, bugün yaptığı duyuruyla ürünlerinin 'F' klavyeli modellerini de üretmeye başladığını duyurdu.

Lenovo tarafından yapılan açıklamada, dünyanın en hızlı yazılan klavyesi olduğu uluslararası şampiyonalarda tescillenmiş F klavyenin, Lenovo'nun yüksek performansıyla üst düzey bir görsel deneyim yaşatan birçok ürünü için özel olarak tasarlandığı belirtildi.

Özellikle kamu kuruluşları, KOBİ'ler, basın, hukuk, tıp ve daha birçok sektörde öncelikle tercih edilen ve büyük ihtiyaç duyulan F klavyeli ürünlerin, Lenovo'nun tüketicilerine kulak verdiğinin bir göstergesi olduğu dile getirilen açıklamada, "F klavye Lenovo'nun ThinkPad dizüstü ailesinin performans modelleri T ve W serileri olmak üzere geniş bir ürün gamında kullanılabiliyor. Lenovo'nun uzun zamandır üzerinde büyük bir titizlikle çalıştığı F klavyeli modeller; ThinkPad R500, T400, T410, T410s, T500, T510, W500, W510, W700, W700ds, W701 ve W701ds pazarda yerini alıyor" denildi.

Açıklamada, Technology Business Research Raporu'nun (TBR) sonuçlarına göre, dizüstü bilgisayarlarda tüketici memnuniyetinde Lenovo'nun yine birinciliği elde ettiği belirtilen açıklamada, 2009 yılı son çeyreğini kapsayan araştırmada 'Kurumsal Bilişim Teknolojisi Satın Alma Davranış Biçimleri ve Tüketici Memnuniyeti Çalışması' alanında Lenovo'nun 5 puan ile en yüksek dereceyi elde eden şirket olduğu ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir