Libya Londra’da masaya yatırılacak

35 ülkenin dışişleri bakanı Libya’yı konuşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın 35 ülkenin dışişleri bakanları ile çok sayıda ülkeden yetkililer Libya'nın geleceğini konuşacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı Uluslararası Libya Konferansında, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Jean Ping de hazır bulunacak.

Dışişleri Bakanı, “Bu konferansın amacı, BM'nin 1973 sayılı kararını uygulamak ve Libya halkına yönelik saldırıları önlemek için neler yapılabileceğine karar vermek.” dedi

Konferansta ayrıca uluslararası toplumun, BM'nin Libya'ya ilişkin kararının uygulanmaya devam etmesi ve sivil nüfusa yönelik şiddetin son bulması mesajı vereceği kaydedildi. 

Muhaliflerle işbirliğine devam

Bakanlık, konferansta Libya için yeni bir siyasi geleceğe destek mesajı da verileceğini bildirerek, Libya'daki Geçici Ulusal Konseyin de aralarında bulunduğu muhaliflerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edileceği ifade edildi.

İngiltere'nin, Libya'da acil ateşkes ilan edilmesi ile bu ülkedeki sivillere yönelik şiddetin bir an önce son bulması çağrısında bulunmaya devam edeceği kaydedilerek, “Libya rejimini söyledikleriyle değil, yaptıklarıyla değerlendireceğiz. Kaddafi'nin yaptıklarını görmezden gelmeyeceğiz ve Libya halkına destek vermeyi sürdüreceğiz” denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir