Libya'da THY ofisine silahlı saldırı

Libya'da THY ofisine düzenlenen silahlı saldırıda 1 Türk vatandaşı öldü, 1 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya'da, Trablus Havalimanı'ndaki Türk Hava Yolları (THY) bilet satış ofisine düzenlenen silahlı saldırının hırsızlık amaçlı olduğu ve olayda 1 Türk vatandaşının öldüğü, 1'inin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başkent Trablus'taki havalimanında THY bilet satış ofisine kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, saldırının hırsızlık amaçlı düzenlendiğini ve olayda muhasebe şefi Uğur Tezcan'ın hayatını kaybettiğini, satış şefi Nadide Nur Duman'ın yaralandığını ifade etti. Duman'ın hastaneye kaldırıldığını aktaran Genç, saldırının hırsızlık amacıyla bilet satış ofisine gelen kişiler tarafından yapıldığını belirtti.

Havalimanında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Türk Hava Yolları (THY) bilet satış ofisine dün düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve ölen Türk vatandaşları özel ambulans uçakla yurda getirilecek. 

Baskında ağır yaralanan satış şefi Duman Trablus merkez hastanesine kaldırılarak yoğun bakımda tedaviye alınmıştı. 

THY'den bir ekibin ölen Tezcan'ın cenazesini almak ve yaralı Duman'ı özel ambulans uçakla Türkiye'ye naklini sağlayabilmek için Libya'ya gittiği bildirildi. 

Libya emniyet birimlerinin saldırgan veya saldırganların bir an önce yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptıkları belirtildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir