Lider eşleri barış için toplandı

Emine Erdoğan, öncülüğünde gerçekleştirilen "Filistin'de Barış İçin Kadınlar" toplantısında 'saldırıların durması' çağrısı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen "Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısı" İstanbul'da yapıldı.

Four Seasons-Bosphorus Otel'de düzenlenen toplantı kapsamında, Emine Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma Esad, Ürdün Kraliçesi Rania ve diğer katılımcılar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) yetkilileri, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) yetkilileri ile Suriye Kızılayı, Ürdün ve Katar'dan yardım kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"Çağrımız; bir an önce saldırıların durması"

Emine Erdoğan, Gazze'de ölenlerin sadece masum siviller, kadınlar ve çocuklar olmadığını, Gazze'de bütün bir insanlığın vicdanının ve merhametinin öldüğünü belirterek, "Çağrımız; bir an önce saldırıların durması, ateşkesin sağlanması, ambargoların kalkmasıdır" dedi.

Emine Erdoğan, öncülüğünde gerçekleştirilen "Filistin'de Barış İçin Kadınlar" toplantısında yaptığı konuşmada, davetine kısa süre içinde olumlu yanıt vererek Gazze'deki insanların acılarını paylaşmak üzere bu toplantıya katılanlara şükranlarını sundu.

Gazze'de bir süredir büyük bir insanlık dramı yaşandığını, uzun zamandır devam eden ambargonun Gazze'de insanların tek tek ölümüne sebep olduğunu ifade eden Erdoğan, bu son saldırılarla birlikte birer birer, teker teker ölümlerin yerini toplu ölümlerin aldığını vurguladı.

"Hepinizden rica ediyorum; ellerimizi, yüreklerimizi birleştirelim, insani yardım örgütlerini harekete geçirmek için ne gerekiyorsa yapalım" diyen Emine Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu toplantı vesilesiyle ortak ve gür bir sesle yapacağımız çağrının tüm dünyaya yayılarak, İsrail'in saldırılarının bir an evvel sona erdirilmesini sağlayacak güçlü bir baskıya dönüşmesini temenni ediyorum. Çağrımız; bir an önce saldırıların durması, ateşkesin sağlanması, ambargoların kalkmasıdır. Uluslararası toplumu, bu insanlık dramına son vermek için daha aktif bir tutum takınmaya davet ediyorum."