Liderler oylarını kullandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya’da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli Ankara'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu İstanbul'da kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya’da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli Ankara'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu İstanbul'da kullandı.

Başbakan'dan sağduyu mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da Şükrü Doruk Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi'nde oyunu kullandı. Davutoğlu'nun oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada "Her şey ülkemiz için halkımız için çevre gönül coğrafyamız için. Hayırlı olmasını diliyorum. 

290.jpg

Bütün bu seçim kampanyası dahilinde tam bir olgunluk içinde hareket eden vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Böyle bir günde herkesin özgür iradesiyle sandık başına gidip oyunu kullanması bir vatandaşlık görevidir. Şu ana kadar olumsuz bir gelişme de olmadı. Herkesegülümseyerek, selamlaşarak farklı fikirlere saygı duyarak hareket etmesini temenni ediyorum. Milli iradenin devamı için alınacak sonuçlarla bugünü tamamlayacağımıza inanıyorum. Hoşgörü çağrısıyla güzel bir seçim günü yaşayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

CHP lideri oyunu Başkent'te verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara’da Arjantin İlköğretim okulunda kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu.

kilicdaroglu_secim.jpg

Bahçeli: Seçimlerin milletimiz için hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 25'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için oyunu Anıttepe Ortaokulunda kullandı. Okula saat 11.50'de gelen Bahçeli, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1311 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

bahceli-002.jpg

Sandığa oy zarfını attıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Devlet Bahçeli, seçimlerin millet için hayırlı sonuçlar vereceğine inandığını söyledi.

Demirtaş: Herkes sandık başlarında olsun

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili genel seçimi için oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu'nda kullandı.

Demirtaş, görevlilerin nüfus cüzdanını kontrol etmesinin ardından "1114" numaralı sandıkta oy verdi.

demirtas00.jpg

Demirtaş, oy verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, zor ve zahmetli bir dönem geçirdiklerini belirterek, "Bugün herkesin sandık başlarında olmasını temenni ediyorum. Sandığa ne girmişse o çıksın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tüm illerinde sandık başında olunacağını hatırlatan Demirtaş, "Herkes vicdani kanaatince, özgürce, iradesi çerçevesinde oylarını sandığa atacak. Bütün dileğimiz, temennimiz odur ki inşallah akşam sandıklar açıldığında Türkiye'nin iç barışına, özgürlüğüne, demokrasisine katkı sunacak bir sonuç çıkacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve İçişleri eski Bakanı Aksu aynı sandıkta

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

cemil-cicek.jpg

Oy kullanacağı okula eşi Gülten Çiçek ile sivil bir otomobille gelen Çiçek, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çiçek: "Artık söylenecek sözler geride kaldı. Bugün millet, kendisiyle ilgili kararı kendisi verecek.Bundan sonra iş yapma zamanı geldi." dedi.

Bu arada, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile eşi Emine Aksu da aynı sandıkta oy kullandılar. 

11. Cumhurbaşkanı Gül: İnşallah bugün memleketimiz için hayırlı olur

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu Beykoz Çubuklu İlkokulu'ndaki 1139 No'lu sandıkta kullandı.

gul-007.jpg

Abdullah gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte saat 11.45 sıralarında oy kullanacağı okula geldi. Sandık görevlileriyle selamlaşan Gül çifti, oy pusulalarını alarak ayrı kabinlerde oy verme işlemini gerçekleştirdiler. Hayrünnisa Gül'ün oyunu sandığa atmasının ardından Abdullah Gül oyunu kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, "Demokrasinin en güzel yanı bu şekilde seçimlerle milli iradenin ortaya çıkmasıdır. O da bugün olacak. İnşallah bugün memleketimiz için hayırlı olur. Bütün vatandaşlarımızın, bu vatandaşlık görevini yapması, gelip oyunu kullanması çok önemlidir. İnşallah neticeler de memleketimiz için hayırlı olur" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir