Lise öğrencisi Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

16 yaşındaki lise öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Konya’da Halkçı Liseliler Grubu’nun Kubilay’ı anma etkinliğinde konuşma yapan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklandı

Halkçı Liseliler Grubu’nun 84 yıl önce Menemen’de öldürülen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma etkinliğinde basın açıklamasını okuyan lise öğrencisi M.E.A, dün okuluna gelen polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinin alınmasının ardından Konya 1’inci Suh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.E.A. mahkemece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlaması ile tutuklandı.

Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu maddesine göre M.E.A. hakkında dava açılırsa Cumhurbaşkanı’na hakaretten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

"Herhangi bir partinin gençlik kollarına üye değilim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanan lise öğrencisi M.E.A.’nın Cumhuriyet savcılığına verdiği ifadesinde, “Benim herhangi bir partinin gençlik kollarına üyeliğim bulunmamaktadır. ‘Halkçı Liseliler’ diye tabir edilen ise Facebook’ta bir sayfadır. Biz Valiliğe müracaat ederek ‘Şehit Subay Kubilay’ı anmak için izin aldık. Gedavet Parkı’nda toplandık. Ben Facebook’taki sayfayı idare ediyorum. ‘Başkan’ demeleri o olabilir. Söz konusu açıklamayı ben yaptım. Benim hakaret etme kastım yoktur” dediği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir