Lübnan'la turistik işbirliği

Türk ve Lübnan özel sektör şirketleri ve kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek için her türlü çaba gösterilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Bakanlar Kurulunun, 21 Nisan 2009'da Ankara'da imzalanan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Lübnan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 2009-2011 Yıllarını Kapsayan Turistik İşbirliği Anlaşması Uygulama Protokolü"nün onaylanmasına dair kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Protokol ile "iki ülke arasındaki mevcut dostane ilişkileri dikkate alarak, turizm alanındaki mevcut ikili bağları geliştirmek ve genişletmek ortak arzusuyla, 18 Eylül 1968'de imzalanan 'Turistik İşbirliği Anlaşması'nın hükümlerinin uygulanması" amacıyla mutabakata varıldı.

Taraflar, kendi yasal mevzuatlarına uygun olarak Türk ve Lübnan özel sektör şirketleri ve kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek için her türlü çabayı gösterecek. Taraflar, vatandaşlarının yanı sıra özel ve kamu sektörü kurum ve kuruluşlarını turizm ihtisas fuarları, festivaller, seminerler, kongreler ve çalıştaylar gibi birbirlerinin topraklarında düzenlenecek turizm faaliyetlerine katılımını teşvik edecek.

Taraflar, turizm faaliyetlerinin teşviki ve tanıtıcı yayınların dağıtımını geliştirmek amacıyla basın ve medya mensuplarının karşılıklı ziyaretlerini kolaylaştıracak, turizm alanındaki iş birliği imkanları ve yatırım teşvikleri konusunda bilgi alışverişinde bulunacak.

Protokol, her iki tarafça da Protokolün yürürlüğe girişi ile ilgili iç yasal prosedürlerin tamamlandığına dair diplomatik kanallardan yapılan son yazılı bildirimin alındığı tarihte yürürlüğe girecek ve 2009 yılından 2011 yılına kadar yürürlükte kalacak.