Lufthansa'nın faaliyet karı düştü

Lufthansa Grubu, faaliyet karını 130 milyon euro olarak açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lufthansa Grubu'nun 2009 yılında faaliyet karı, bir önceki yıla oranla 1,2 milyar euro düşüş kaydederek 130 milyon euro olarak gerçekleşti.

Lufthansa'dan yapılan açıklamaya göre, İcra Kurulu, Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında 2009 mali yılı için hissedarlara kar payı dağıtılmamasını önerecek.

Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Wolfgang Mayrhuber, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Bu krizde başarılıyız, çünkü faaliyet segmentlerimiz büyük ölçüde dengelenmiş ve ideal donanıma sahip durumdalar ve bilançomuz da sağlam. Ayrıca, müşterilerimize odaklanmaktan hiç vazgeçmeden, kapasiteleri ve maliyetleri yönetmek üzere, hedefe yönelik hızlı sonuç verici önlemler aldık. Son derece zorlu şartlar söz konusu olmasına rağmen, faaliyet kârımızdan memnuniyet duymamız mümkün değil. Ancak yine de, ortada kayda değer bir performans var ve bu da kârlılığımızı iyileştirmek amacıyla gösterdiğimiz gayretlerin karşılığı ve bütün Lufthansalılar tarafından gerçekleştirilen yoğun çalışmaların sonucudur"

Grup 2009 yılında, bir önceki yıla oranla 1,2 milyar euro düşüş kaydederek 130 milyon euro faaliyet sonucu kaydetti.

Bu arada şirketin yaz aylarında 81 ülkede 204 noktaya uçacağı, 2010 yaz aylarında uçuş sayısı ve uçuş noktalarında değişiklik olmayacağı, uçak filosuna katılan yeni uçaklarla koltuk kapasitesini artıracağı duyuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir