'Madem bu kadar bekleyecekti niye aceleye getirdiniz?'

CHP İstanbul Milletvekili Tekin, Anayasanın aceleyle, parlamentoda müzakere edilmeden geçirildiğini ancak cumhurbaşkanı tarafından hala onaylanmadığını söyleyerek "niye bu kadar aceleye getirdiniz" diye sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Yurttaşlarımızın çok ciddi sorunları var. Ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve yoksulluk tarif edilemeyecek boyuta gelmiş. Bütün bunları biz görüyorduk, defalarca da hükümeti uyardık. Bütün bu sorunlar varken, birikmiş bu kadar iç ve dış politika sorunları varken önümüze ucube bir anayasanın gelmesini anlamakta zorluk çektik. Doğrusu halen de izah edebilmiş değiller. O kadar acele ettiler ki parlamentoda müzakere edilmedi. Şimdi görüyoruz ki acelesi yokmuş işte halen bekliyor. Yani bu kadar bekleteceğiniz bir anayasa paketini niye bu kadar aceleye getirdiniz" dedi.

Tekin, "Dün ekonomideki daralma, sıkışıklık ve sorun bir patlama noktasına geldi. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarının bir gece yarısı, bir pazar günü fona devredildiğini görüyoruz. Hükümete soruyoruz; bütün bu fona devredilen kurumlar Bakanlar Kurulu'nda müzakere edilerek mi oldu, yoksa birilerinin talebiyle mi oldu? Niye, neden, hangi gerekçelerle?"

CHP'den Varlık Fonu eleştirisiCHP'den Varlık Fonu eleştirisi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir