Madenin sahibi hakkında arama emri çıkartıldı

Enerji Bakanı Yıldız, 8 kişilik bir gözaltı olduğunu, ocağın sahibine şu anda ulaşılamadığı için yakalama emri çıkartıldığını söyledi. Diğer 7 kişinin ise gözaltısı devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN  - Ermenek ilçesinde maden ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı, 1 kişinin de arandığı bildirildi. 

Maden ocağında meydana gelen su baskını sonucu 2 kişinin öldüğü, 16 kişinin mahsur kaldığı kazayla ilgili Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız soruşturmaya ilişkin şu detayları paylaştı:

Ocağın sahibi hakkında yakalama emri çıkarıldı

"8 kişilik bir gözaltı var. Birisi, şu anda ulaşılamadığı için yakalama emri çıkartılmış durumda. Ocağın sahibi olan kişi olduğunu Sayın Başsavcımız söyledi. Diğer iki kişinin ikisi yine ocağın sahiplerinden. Ortaklarından olduğunu belirttiler. 5 kişi de teknik personel. dolayısıyla toplam 8 kişi üzerinde" dedi.

Yürütülen soruşturma kapsamında madende görevli yönetici ve mühendislerin de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayla ilgili 1 kişinin de arandığı kaydedildi. 

ermenek_b.jpg

"İşletmecilikten kaynaklanan net ve çok açık bir hata var"

Yaşanan maden kazasında işletmecilikten kaynaklanan net ve çok açık bir hatanın olduğunu söyleyen Yıldız, "İdari soruşturmalar arkadaşlarımız tarafından tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Eski ocağın yaklaşık neredeyse 6-7 metre kadar daha yanına yaklaşıp, oradan suyun boşalabileceği bir mesafeye gelmişler. Tabii ki bu çok açık bir hata. Bunun yapılmış olmasını hiç ama hiç doğru bulmadığımızı ve bunun da bedelinin çok ağır olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Bu açıdan idari soruşturma devam edecek ama ilk bulgularımızda böyle bir eski ocağa bu kadar net bir yaklaşmanın olduğunu görüyoruz. Zaman zaman ikaz edilmiş işçiler tarafından, 'daha 50-60 mesafemiz var herhangi bir sıkıntı yok' denmiş" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir