Mado en büyük şubesini açtı

En büyük şubesini Ankara'da açan Mado yeni şubesinde Türk ve dünya mutfağından zengin seçenekler sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dondurma kültürünü sokaktan kafeye taşıyan Mado, Türkiye'deki en büyük şubesini Ankara'da açtı.

Türkiye'nin önde gelen dondurma markalarından Mado, 25. yılında 250. şubesini açmanın yanı sıra, yeni bir konsepti de Başkentlilerin beğenisine sundu. Mado'nun yeni şubesi, Türk ve dünya mutfafından zengin seçeneklerin yer aldığı menüsü, pasta, çikolata, fırın ve dondurma köşeleriyle oldukça iddialı.

Mado'nun Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, Türkiye genelinde 45 şubeleri bulunduğunu, en büyüğünü Ankara'da açtıklarını söyledi.

Çukurambar şubesinin resmi açılışını henüz gerçekleştirmediklerini anlatan Yılmazoğlu, "Mado, 25. yılını kutluyor, bunun için özel bir açılış yapmak istiyoruz. Sanıyorum önümüzdeki haftalarda yapacağız açılışımızı" dedi.

Mado'nun yeni konseptinin Türkiye'de ilk uygulandığı yerin Ankara Çukurambar'daki şube olduğunu belirten Yılmazoğlu, 3 bin 300 metrekare alanda, 120 personelle hizmet verdiklerini bildirdi.

Türkiye'de ilk keçi sütünden dondurma

Yılmazoğlu, yeni konseptleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Birinci amacımız her şeyin en tazesini ve en organiğini sunmak. Mado, doğallıkla özdeşlemiş bir yapı. Türkiye'de ilk olarak keçi sütü ve sahlepten dondurma üretip daha sonra bunu yaygınlaştıran bir firma. Burada üretilen unlu mamullerin hepsi organik zeytinyağıyla yapılıyor. Dondurmamız tamamen keçi sütünden. Kullandığımız malzemelerin kimyasal yapılarının bozulmamış olmasına özen gösteriyoruz.

Türkiye'nin en taze pastasını yapma konusunda iddialıyız. Sloganımız, 'Siz hayal edin biz yapalım.' Şubeye geldiğinizde bir pastanın içinde ne olmasını istiyorsanız hayal etmeniz yeterli. Bu pastayı arkadaşlarımız en kısa sürede hazırlayıp size sunacaktır. Burada ekmeğimizi de kendimiz yapıyoruz, 30 çeşit ekmek üretiyoruz."

Yılmazoğlu, çok özgün bir menü hazırladıklarını, Türk damak tadına uygun dünya mutfağının geniş bir yelpazesini Başkentlilere sunduklarını belirterek, dövme dondurma üretiminin de şubede yapıldığını anlattı.

Şubede 64 çeşit dondurma ürettiklerini kaydeden Yılmazoğlu, "Dondurma konusunda da sınır yok. Hayal gücünüzle sınırlı. İstediğiniz her türlü özel karışım hazırlanıp size sunuluyor. Yine diğer Mado şubelerinden farklı olarak burada el yapımı çikolata yapıyoruz. Şimdilik Ankaralılara ikram ediyoruz. Çikolatada Belçika'dan getirdiğimiz özel bir ekibimiz çalışıyor. Mutfakta ve dondurmada da 2 İtalyan ustamız var" diye konuştu.

251. şube Bakü'de açılacak

Mehmet Yılmazoğlu, Mado'nun 251. şubesini de 10 Temmuzda Bakü'de açacaklarını ifade ederek, daha sonra Endonezya'daki şubelerinin hizmete gireceğini, hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.

Mado'nun büyük bir ekibinin Endonezya'daki şubelerin kuruluşu ve alt yapı hazırlıklarını tamamlamaya çalıştığını kaydeden Yılmazoğlu, "Bir ekibimiz de Azerbaycan'da, orada bir imalat tesisi de açacağız. Böylece Bulgaristan'dan sonra ikinci yurt dışı imalat tesisimiz Bakü'de olacak. Endonezya üretim tesisimiz de Eylül-Ekim aylarında hizmete açılacak" dedi.

Mado'nun Kahramanmaraş dondurmasını Dubai, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Tunus, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Romanya ve Kore, Hong Kong ve Azarbaycan'a ihraç ettiğini dile getiren Yılmazoğlu, amaçlarının yerelden evrensele uzanan Maraş dondurmasını aynı isimle dünyaya duyurmak olduğunu kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir