Mahkeme, Fırat'ın Bekir Coşkun'a açtığı davayı reddetti

Mahkeme, Coşkun tarafından yazıya alınan olayların gerçeğe uygun olaylar olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, bir köşe yazısında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla Hürriyet gazetesi ve yazıyı kaleme alan gazeteci Bekir Coşkun aleyhinde açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Fırat'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Hürriyet gazetesi ve Coşkun'un avukatı Doğa Kavak katıldı.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti.

Avukat Kavak ise ''Coşkun'un yazısının eleştiri niteliğinde olduğunu ve Coşkun tarafından yazıya alınan olayların gerçeğe uygun olaylar olduğunu'' savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Reha Kaptan, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Davanın dilekçesinde, Hürriyet gazetesinin 4 Nisan 2008 tarihli nüshasında, Bekir Coşkun tarafından ''Sayın Dingil'' başlıklı bir köşe yazısı kaleme alındığına dikkat çekilmişti.

''Dava konusu yayında yer alan ifadeler ile ilkeli ve sorumlu yayın prensibine dayanan basın özgürlüğünün sınırlarının aşıldığı'' savunulan dilekçede, Hürriyet gazetesi ve Bekir Coşkun'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi  tazminat talebinde bulunulmuştu.