”Makamımı bırakıyorum”

Aydın Valisi Malay, hakkındaki iddialarla ilgili bilgi vererek, kendi isteği ile merkeze alınması için başvuruda bulunduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AYDIN - Aydın Valisi Mustafa Malay, devlet ciddiyetiyle valilik görevini yaptığını, gazetelerde hakkında çıkan iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyleyerek "Makamımı bırakıyorum" dedi.

Vali Malay, makamında düzenlediği basın toplantısında, hakkındaki iddialarla ilgili bilgi verdi. Malay, kendi isteği ile merkeze alınması için başvuruda bulunduğunu söyledi. Görevi süresince halkla kaynaştığını, yasaların verdiği yetkinin dışına çıkmadığını, dürüstlük, tarafsızlık, adalet ilkesinden sapmadığını, değişik iktidarlarla çalıştığını belirten Vali Malay, şunları söyledi:

"Özellikle sormak istiyorum; benim kimseye farklı bakışım oldu mu? Olmadı değil mi? Herkese eşit uzaklıkta, eşit mesafede devlet ciddiyetinde görev yaptım. 'Ben bulunduğum zaman değil de, görevden ayrıldıktan sonra gittiğim zaman o bölge halkı beni nasıl hatırlar?' Kendime ona göre çeki düzen verdim. Halkın menfaatini korudum. Ben 5 yaşında babamı kaybettim. Okuma yazması olmayan bir annenin evladıyım. Fakirlik fukaralık içinde orta okula kadar ancak okuyabiliyorum. Bu devletim benim bütün masraflarımı karşılamak suretiyle polislik imtihanlarını kazandım ve iki üniversite bitirdim. Sıradan bir memur olmayı hayal ederken, devletin en yüksek makamına kadar geldim. Onlara sadakat borçluyum. Devlete ve millete uzanan el, hangi güç tarafından gelirse gelsin, görevimin başında olduğum sürece onun karşısında durdum."

"Bilmeden araştırmadan yazdılar"

Vali Malay, basın mensuplarının ve medya kuruluşlarının yersiz, mesnetsiz iddialarda bulunduğunu, yazılanların gerçekle alakası olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Aydın'daki mitingi sırasında devlet memurlarının izinli sayıldığı yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi bulunmadığını belirten Vali Malay, şöyle devam etti:

"Dediler ki, 'Vali devlet memurlarını izinli saydı, mitinge davet etti.' Aslı astarı yok. Okul açılış töreninde ilgili kamu görevlileri geldi, onların tamamı da gelemedi, o büyüdü de büyüdü. Yanlış söz konusu değil, bilmeden, araştırmadan yazdılar. Bazıları benimle görüştü doğruları yazdı. Medyaya düşen görev incelemek, araştırmak ve doğru haber yapmak. Sizlere basın toplantısı yaptım, gerçekleri anlattım. 'Sapla samanı birbirine karıştırmayın' dedim."

Vali Mustafa Malay, Aydın'da beyaz eşya dağıtıldığının da yazıldığını, ancak ne merkezde, ne ilçelerinde beyaz eşya dağıtılmadığını söyledi.

Vali Malay, merkeze alınmasıyla ilgili herhangi bir kararnamenin kendisine ulaşmadığını söyledi. Malay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün Aydın'da bir miting yapacağını ve bu miting için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için alınan önlemlerin aynısının alındığını belirtti.