Malatya "büyükşehir" amblemini arıyor

Malatya Belediye Başkanlığı, büyükşehir statüsüne kavuştuğunda kullanacağı amblemi belirlemek için yarışma düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
MALATYA - Malatya Belediye Başkanlığı, büyükşehir statüsüne kavuştuğunda kullanacağı amblemi belirlemek için yarışma düzenledi.
Malatya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kurum kimliğinde kullanılacak özgün amblemin belirlenmesi amacıyla "Amblem Logo Tasarım Yarışması" düzenlendiği belirtildi.
 
Yarışmanın 18 yaşını doldurmuş herkese açık olduğu kaydedilen açıklamada, bu yarışmayla, hem tarihi değerleri hem çağdaş nitelikleriyle yüksek yaşam standartlarına sahip örnek bir şehir olma yolunda sürekli yenilenen ve kendini geliştiren Malatya'nın, bu özelliklerini yansıtacak ve Malatya Büyükşehir Belediyesi kurum kimliğinde kullanılacak özgün amblemin tasarlanmasının hedeflendiği ifade edildi.
 
Jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin amblemi olmaya hak kazanan eserlerin sahibine 10 bin lira ödül verileceği bildirilen açıklamada, dereceye giren 3 eser sahibine de 2'şer bin lira mansiyon ödülü verileceği kaydedildi.
 
Yarışmanın seçici kurulunun Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikret Uçar, İnönü Üniversitesi öğretim elemanı Fehmi Kolçak, grafik tasarımcıları Umut Südüak, Yeşim Demir ve Kamer Altınova ile Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve belediyeye bağlı Esenlik şirketinin genel müdür yardımcısı Erhan Soylu'dan oluşacağı ifade edilen açıklamada, eserlerin 3 Mart 2013'e kadar Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sanat Merkezi'ne teslim edilmesi gerektiği belirtildi.
 
Açıklamada, yarışmaya katılacakların şartname ve başvuru formunu www.malatya.bel.tr adresinden temin edebileceği kaydedildi.