Mali Kural'daki erteleme yatırımcı bakanlıklardan kaynaklandı

Ergün, Ulaştırma ve Bayındırlık gibi yatırım yapan bakanlıkların çekinceleri ve itirazı nedeniyle Mali Kural’ın ertelendiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'Mali Kural'ın ertelenme gerekçelerini açıkladı.

Ergün yatırım yapan bakanlıkların (Ulaştırma ve Bayındırlık) çekinceleri ve itirazı nedeniyle Mali Kural’ın ertelendiğini belirtti.

Ergün Mali Kural'ın formülünün netleştirilmesi gerektiğini kaydederken kuralda esneklikler yapılarak, değişikliklere gidilebileceğine değindi.

Mali Kural yazılı olmasa da uygulanıyor diyen Bakan Ergün 'Mali Kural'daki yüzde 5 büyüme, yüzde 1 bütçe açığı rakamları değişmez değil' dedi.

Taahhütten vazgeçilmiş değil

Ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği sohbet toplantısında Mali Kural’la değerlendirme yapan Ergün " 2011 yılı için Mali Kural söz konusu olamayacak. 2011 yılı bütçesi uygulamaları buna göre oluşamayacak. 2012 yılı için oluşacak. Ama Mali Kural konusundaki taahhütten vazgeçilmiş değil” dedi.

Mali Kuralın TBMM'ye haziran ayı sonuna kadar gelme konusunun biraz aniden ortaya çıkan bir konu olduğunu dile getiren Ergün, “Bakanlar Kurulu'ndaki sunuşta formülün yeterli esnekliğe sahip olup olmadığı konusunda yatırımcı bakanlıklar özellikle biraz daha farklı değerlendirme yaptılar. Bu nedenle de konunun onlar açısından da tartışılması ve olgunlaştırılması gündeme geldi'' diyerek, Mali Kuralın dolayısıyla ekim ayına kaldığını belirtti.

Bu arada yetkililerin yaptığı değerlendirmelere göre; gündemdeki revizyonlarla Mali Kural'ın 2012'ye kalabileceği belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir