Maltepe'de tren yayaya çarptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maltepe'de trenin altında kalan bir kişi, olay yerinde hayatını kaybetti.

Pendik'ten Haydarpaşa yönüne giden banliyö treni, Maltepe Cevizli Tren İstasyonunda, yaya girişine yasak olan bölgede raylar üzerinde oturduğu iddia edilen Fahri Kollik'e (26) çarptı.

Makinist ve yolcuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, Kollik'in öldüğü belirlendi. Hayatını kaybeden Kollik'in kaza anında yanında bir kişinin daha olduğu söylenirken, olayın araştırıldığı bildirildi. Olay yerine gelen cenaze aracının şoförü, cesedi araca taşımayı reddetti. Bunun üzerine polis, kağıt toplayıcısı Vedat Marce ve İhlas Haber Ajansı şoförü Hulusi Uraş'ın yardımıyla, ceset cenaze aracına taşındı. Polis ve savcının incelemesinin ardından, Kollik'in cesedi Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazayı gören kağıt toplayıcısı Vedat Marce, olayda iki kişinin olduğunu, bir kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise yaralı olarak kaçtığını belirterek, "Şu köprünün üstünde iki kişi uzaktan geliyor, biz de çöp topluyorduk. Bir baktım tren süratli geliyordu, korna çalıyordu ama adamlar kalkmıyordu. Birine çarptı, biri taşların üstüne oturmuştu. Her ikisinin yanına da gittik. Biri zaten ölmüştü. param parça olmuştu. Biri de yaralı kurulmuştu. Biz, 'ambulans çağıracağız' dedik ama adam, 'çağırmayın' dedi, kaçmaya çalıştı. Biri raylarda, biri taşların üzerinde oturuyordu. Alkol almışlardı. Yaralı şahıs ray boyunca aşağı doğru kaçtı. Kendilerini tanımıyorum. Ufak sıyrıklarla sağlam kurtulmuştu" diyerek olayı anlattı.
Trenin çarptığı kişilerin beton bariyerlerin altındaki boşluktan faydalanarak tren raylarına geçtikleri belirlendi. Maltepe Cumhuriyet Polis Karakolu'na götürülen makinistin ifadesi alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaza nedeniyle tren seferleri bir süre aksadı.