Manisa'da eski rektör tutuklandı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada görevinden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen CBÜ eski Rektörü Prof. Pakdemirli'nin tutuklandığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15 Temmuz darbe girişimine yönelik Manisa'da yürütülen soruşturma kapsamında Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) , 26 Temmuz'da, eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin de aralarında bulunduğu toplam 25 akademisyen ve üniversite personeli görevinden uzaklaştırıldı; gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 25 kişi, önceki gün adliyeye sevk edildi. 20 saat süren sorgularının ardından şüphelilerden eski rektör Prof. Dr. Mehmet Pakmedirli ile M.Ö., Y.U., S.A., M.Ö., A.Ç., G.B., M.G., F.U., Ö.F.M., E.U., E.Ö., B.T., M.M.Y., M.Y, S.Ş., M.G. ve Z.B. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Şüphelilerden H.T., M.B., M.Ö., S.C., A.A., Y.G. ve Z.A. ise adli serbest şartıyla serbest bırakıldı. 

Soruşturma kapsamında ayrıca eski rektör Pakdemirli'nin de bulunduğu avukat, öğretmenler ve akademisyenler olmak üzere toplam 43 kişini ise mal varlıklarına el konmuştu. 

Manisa'daki soruşturma kapsamında dün ise 11 avukat gözaltına alındı. Manisa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından gözaltındaki avukatlar, emniyete götürüldü.