Mardin'deki katliama 8 tutuklama

Önceki akşam Bilge köyündeki bir eve düzenlenen 44 kişinin öldüğü saldırıda gözaltına alınan 10 kişiden 8'i tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MARDİN - Mardin Valisi Hasan Duruer, Mazıdağı'na bağlı Bilge köyünde düzenlenen saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 8'inin tutuklandığını söyledi.

44 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili tutuklananlar arasında 14 yaşında bir çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

Saldırıyla ilgili firari oldukları bildirilen 2 kişi de güvenlik güçlerince yapılan çalışma sonucunda yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin sorgusuna başlandığı kaydedildi.

Atalay: Planlı bir olay

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'deki saldırıya ilişkin, "Rastgele bir eylem değil. Cinnet getirmekle açıklanacak bir olay değil, planlanmış bir olay" dedi.

Mardin'deki silahlı saldırının kolay anlaşılır bir olay olmadığını belirterek, "Bizim toplumumuzun değerleriyle, geleneklerimizle ve medeniyetimizle bağdaşacak bir olay değil. Çok iyi analiz edilmesi gerekir"diye konuştu.

Vali: Husumet, menfaat ve kıskançlık kavgası

Mardin Valisi Duruer de "Kavga, kan davası değil, husumet, menfaat ve kıskançlık kavgası" dedi.

Saldırganların olaya terör olayı süsü vermeye çalıştıklarını belirten Vali Duruer, "Ancak şahitler ve yaralılar olduğunu için öyle olmadı. Tutuklananlar gözaltında ve savcılıkta susma hakkını kullanmış. Bu şahısların gözaltındaki ifadeleri ile ilgili gazetelerde çıkan haberler doğru değil. Köyde her iki tarafın aileleri yaşıyor. Bu nedenle geçici karakol oluşturuldu" açıklamasında bulundu.