Marka ile VakıfBank'tan anlaşma

Vakıfbank, MARKA'dan destek almaya hak kazanan proje sahiplerine uygun koşullarla kredi desteği sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Vakıfbank arasında imzalanan eş finansman protokolü kapsamında, Vakıfbank MARKA'dan destek almaya hak kazanan proje sahiplerine uygun koşullarla kredi desteği sunacak.

MARKA'dan yapılan yazılı açıklamada, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ile Vakıfbank Bölge Müdürü Tahsin Oral arasında, MARKA hizmet binasında mali destek programları kapsamında yapılacak olan bankacılık işlemlerine yönelik olarak işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

MARKA'nın sağladığı desteklerin eş finansman modeliyle yararlanıcılara kullandırıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bir projenin gerçekleşmesi için MARKA yüzde 50 oranında kaynak sağlarken, kalan yüzde 50'sinin yararlanıcıların sağlayacağı eş finansman ile finanse edilmesi beklenmektedir. Bu noktada yararlanıcılar eş finansmanı ya öz kaynakları ile ya da banka kredisi kullanarak finanse edebileceklerdir. 13 bankayla yapılan görüşmeler sonucunda, Vakıfbank ile MARKA, projeler kapsamında yürütülecek bankacılık işlemlerinde işbirliği yapılmasına yönelik anlaşmaya varmışlardır. Vakıfbank, ajanstan destek almaya hak kazanan yararlanıcılara yönelik olarak kredi tahsis politikaları çerçevesinde uygun gördüğü KOBİ'lere en avantajlı şartlarda eş finansman kredisi kullandırmayı da taahhüt etmiştir. Bunun dışında ajans ile banka en doğru projeleri desteklemek için bilgi paylaşımında bulunacaklardır."

Vakıfbank'ın proje kapsamında yapılacak havale ve EFT, çek karnesi (değerli kağıt bedeli hariç) işlemlerinden herhangi bir masraf, komisyon ve hesap işletim ücreti almayacağı belirtilen açıklamada, yararlanıcılara eş finansman kredisi olarak 3 aylık ve 6 aylık ödemeli, 6 aya kadar ödemesiz dönemli, 4 yıla kadar vadeli işletme kredileri tahsis edileceği ve kredilerde 5 puanlık indirim yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Protokol kapsamında yararlanıcılara 2 yıla kadar ödemesiz dönemli, 6 yıla kadar vadeli yatırım kredisi tahsis edilebilecek olup, bu kredilerden 5 puan indirim yapacaktır. Yararlanıcıların, proje kapsamında ajansa hitaben sunacakları teminat mektuplarına ise yıllık yüzde 2,5 komisyon uygulayacaktır. MARKA program kapsamında bölgedeki KOBİ'lere yönelik olarak karşılıksız mali destekleri sağlarken, Vakıfbank'ın da KOBİ'lere uygun şartlarda kredi sağlayacak olması projelerin uygulanmasında finansman sorununu ortadan kaldıracaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir