Marmara'ya lodos uyarısı

Marmara Bölgesi'nde etkili olacak kuvvetli rüzgar nedeniyle tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgâr sebebiyle soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde "Marmara bölgesi başta olmak üzere iç ve batı kesimlerde rüzgârın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Uyarının salı akşam saat 19.00'a kadar geçerli olduğu belirtildi.

Sıcaklıklar artıyor

Hava sıcaklığı Türkiye’nin iç ve batı kesimlerinde 2 ile 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla-Dalaman çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar'ın kuzey ve kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğle saatlerinden sonra Sivas ve Kayseri çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Kastamonu'nun yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Rüzgarın öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Erzincan çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, Ardahan çevreleri gece saatlerinden sonra kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batısının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu. (9)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu. (19)

Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı.(15)

Antalya: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (18)

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde yağmurlu. (17)

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (1)

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu