Marmara'da lodos etkisini sürdürüyor

Marmara Bölgesi'nde rüzgarın yer yer kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Ayrıca iki gündür etkili olan şiddetli lodos deniz ulaşımını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmara Bölgesi'nde, parçalı, batısında yer yer çok bulutlu havanın hakim olması, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı hafif yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerinden orta kuvvette, bölgenin batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklenirken, bölgenin parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı hafif yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Lodos etkili oluyor

Öte yandan Marmara Denizi'nde iki gündür etkili olan şiddetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Boğazlardan geçmek üzere gelen yerli ve yabancı bandıralı 15 şilep ve tanker hızı zaman zaman 40 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi.

Lodos nedeniyle yüksekliği yaklaşık 3 metreyi bulan dalgalar, Süleymanpaşa sahilindeki bankları yerinden sökerek çay bahçelerindeki masa sandalyelere de zarar verdi.

Marmara Denizi'nde balık avında iken lodos nedeniyle Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınan tekneler de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 15
İstanbul: Parçalı bulutlu 20
Bursa: Parçalı bulutlu 22
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yer yer hafif sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21
Antalya: Parçalı bulutlu 22
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 2
Diyarbakır: Az bulutlu 13