Mazot ve kimyevi gübre desteğinde son gün 12 Mart

Mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 12 Mart gününe kadar başvuru yapmaları gerekiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 12 Mart 2010 günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde değişikliğe gitti. Söz konusu tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, ÇKS'ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin kimyevi gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında toprak analizi yaptırılmasının zorunlu olduğu belirtildi. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şartın aranmayacağı ifade edildi.

Toprak analizi desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında toprak analizi yaptırmasının zorunlu olduğu da kaydedilen tebliğde, her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacağı, her analizin en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil edeceği belirtildi.

Tebliğe göre, mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler, bugünden itibaren 12 Mart 2010 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapacaklar.

"Kadastro görmemiş köylere ilişkin tahkim komisyonlarınca yapılan çalışma planına göre her köy için son müracaat tarihi, 31 Aralık 2009 tarihinden önce olmak kaydıyla belirlenir" denilen tebliğde, bu tarihin Tebligat Kanununa göre ilgili muhtara tebliğ edileceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir