MB: Tedbirlerin etkilerini görmeye başladık

Merkez Bankası yönetimi, Bankalar Birliği yöneticileriyle idare merkezi binasında bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Merkez Bankası yönetimi, Türkiye Bankalar Birliği’ne, "bugüne kadar aldıkları tedbirlerin öncelikli olarak aşırı borçlanmaya yönelik olduğu ve tedbirlerin nisan ayından itibaren olumlu etkilerini gözlemeye başladıkları" mesajını verdi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve banka yönetimi, Türkiye Bankalar Birliği yöneticileriyle bugün idare merkezi binasında bir araya geldi.

Görüşmede, bankanın Türkiye Bankalar Birliğine vermek istediği mesajlara yönelik bir sunum yapıldı. Sunum, merkez Bankasının internet sitesinde yayımlandı.

"Türkiye Bankalar Birliğine Verilen Mesajlar" başlıklı sunumda, enflasyon raporundaki baz senaryo ve diğer olası senaryolar ile bunlara karşı alınabilecek para politikası tedbirlerinin geçerliliğini koruduğu belirtildi.

Bankanın ekonomide aşırı ısınma ile aşırı borçlanmayı ayrı ayrı değerlendirdiği ifade edilen sunumda, bankanın şu mesajlarına yer verildi:

"Bugüne kadar aldığımız tedbirler, öncelikli olarak aşırı borçlanmaya yöneliktir. Alınan tedbirlerin nisan ayından itibaren olumlu etkilerini gözlemeye başladık.

Enerji hariç dış ticaret açığında yılın ikinci çeyreğinden itibaren iyileşme bekliyoruz.

12 aylık birikimli cari açıktaki iyileşme ise baz etkisi nedeniyle yılın son çeyreğinde başlayacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir