McDonald's yüzde 20 büyümeyi hedefliyor

McDonald's Türkiye Genel Müdürü Serim bu yılı 26 restoranla kapatacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - McDonald's Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim, "Her yıl yüzde 15-20 oranında büyüme hedefliyoruz. Geçen yıl yüzde 17-18 oranında büyüdük. Bu yılı da 26 restoranla kapatacağız" dedi.

Serim, McDonald's Türkiye'nin lojistik tedarikçisi HAVI Logistics ile işbirliğinin 20. yılı dolayısıyla Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Şekerpınar Mahallesi'ndeki Şekerpınar HAVI Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Tarladan çatala uzanan sürecin en önemli aşamalarından birinin de yüksek kalitede üretilen ürünlerin doğru şekilde depolanmaları ve restoranlara doğru şekilde sevk edilmelerinin oluşturduğuna dikkati çeken Serim, "İşte, bu sebeple Türkiye'de de lojistik iş ortağımız olan HAVI Logistics ile 20 yılı bulan işbirliğimiz başarımızda önemli rol oynuyor" dedi.

Hakan Serim, McDonald's Türkiye'nin tedarik zinciri organizasyonunun bu yıl "McDonald's Mükemmel Kalite Ödülü"ne layık görüldüğünü dile getirerek, HAVI Logistics'in standartlarını en iyi uygulayan önemli tedarikçilerinden biri olarak değerli ödülü almalarında önemli rol oynadığını söyledi.

Gazetecilerin soruların da yanıtlayan Serim, büyüme hedeflerine ilişkin soruyu, "Her yıl yüzde 15-20 oranında büyüme hedefliyoruz. Geçen yıl yüzde 17-18 oranında büyüdük. Bu yılı da 26 restoranla kapatacağız" diye yanıtladı.

Satın alma dahil tüm lojistik ve dağıtım, pazarlama, promosyon, paketleme ve ambalaj hizmetleri verdiklerine dikkati çeken Sekmen, şöyle konuştu:

"1990 yılında Türkiye'deki McDonald's sistemine hizmet vermek amacıyla kurulan HAVI Logistics Türkiye, o günden beri güçlü McDonald's sisteminin önemli bir tedarikçisi olmuş ve McDonald's restoranlarının ülkemizdeki büyümesine sistemden öğrendiklerini başarıyla uygulayarak önemli katkıda bulunmuştur. McDonald's sisteminin gıda güvenliği, kalite, sürdürülebilirlik, maliyet optimizasyonu alanlarındaki tüm know-how'ını kendi kültürünün bir parçası yapan HAVI Logistics, ülkemizde Kocaeli, Ankara ve İzmir'deki 3 dağıtım merkeziyle toplam 7 bin 500 metrekare alanda ve tamamı uydu takip sistemi donanımlı kamyon filosu ile hizmet vermektedir. 5 McDonald's restoranı varken başlayan işbirliği, bugün itibarıyla 152 restorana ulaşmış, ve önümüzdeki yıllardaki hızlı McDonald's büyümesi ile devam edecektir."

Sekmen, Türkiye'de McDonald's restoranlarında her gün 200 bin kişiye güvenli gıda servisi yapıldığını söyledi.

"HAVI Logistics tarafından yürütülen lojistik süreçlerin tümü soğuk zincirin korunması üzerine kurulmuştur" diyen Sekmen, ürünlerin üreticilerden teslim alındığı andan itibaren restoranlara teslim edildiği ana kadar 4 kez derecelerinin ölçüldüğünü ve 3 ortamda derecelerinin takip edildiğini, toplam 7 farklı derece takibi ile soğuk zincirin korunmasının sağlandığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir