Meclis danışmanları sertifikalı olacak

AK Parti'li Çelebi ve Şahin, Meclis'te görevli danışman ve sekreterlere Anadolu Üniversitesi öğretim görevlilerinin eğitim vermesi konusunda TBMM Başkanı Çiçek ile görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis'teki danışman ve sekreterlerin eğitimden geçirilmesine ilişkin ilk adım AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, tarafından atıldı. Vekiller, Meclis'te görevli danışman ve sekreterlere Anadolu Üniversitesi öğretim görevlilerinin eğitim vermesi konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. 

Çelebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hüseyin Şahin ile birlikte Anadolu Üniversitesi Rektörünü ziyaretlerinde, TBMM'de görevli danışman ve sekreterlere eğitim verilmesinin gündeme geldiğini söyledi. Bu yöndeki taleplerinin rektör tarafından olumlu karşılanması sonucunda, konuyu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ilettiklerini belirten Çelebi, Çiçek'in de bu taleplerini olumlu karşıladığını kaydetti. 

Anadolu Üniversitesi öğretim görevlilerinin, danışman ve sekreterlere eğitim vermesinin ve düzenlenecek olan kurslara katılanlara da sertifika verilmesinin düşünüldüğünü ifade eden Çelebi, "Sertifika alan danışmanlar, 24. Dönem bitip 25. Dönem'e başlanırken, yeni gelecek olan milletvekillerinin tercihi olabilecek. Meclis'e gelen danışmanlardan daha önce kamuda çalışmayanların, mesela bir dilekçe yazımı veya belli yazışma kuralları konusunda eksiklikleri olabiliyor. Bu eğitimle onların bu konudaki eksiklikleri giderilmiş olacak. Bu eğitimden geçen, daha önce kamuda çalışmayan danışman ve sekreterler devlet tecrübesine sahip olmuş olacak, yazım tekniğini ve yazışmaların nasıl olacağını öğrenmiş olacaklar" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir