Meclis yeni yasama yılına başlıyor

Yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez yasama yılı açılış konuşmasını yapacak. Meclis ilk iş olarak Irak ve Suriye tezkerelerini görüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis, yeni yasama yılına Irak ve Suriye tezkereleri ile başlayacak.  

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılı öncesinde yarın basın toplantısı düzenleyecek. Çiçek, geçen yasama yılını değerlendirecek, gündeme ilişkin soruları yanıtlayacak.    

TBMM,  24. Dönem 5. Yasama Yılı'na 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katılacağı ilk tören, TBMM kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek. Çiçek ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okuyacak. 

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te toplanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Çiçek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdiminin ardından İstiklal Marşı okunacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez yasama yılı açılış konuşmasını yapacak.  

Genel Kurul, Erdoğan'ın konuşmasının ardından başka konuyu ele almayacak.  

TBMM Başkanı Çiçek ve eşi, yasama yılının başlaması nedeniyle akşam da Meclis'te resepsiyon verecek. 

Onur Ödülü sahiplerine verilecek

TBMM 2014 Onur Ödülü, 1 Ekim'de sabah saatlerinde Meclis'te yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Onur Ödülü bu yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer ve Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a verilecek. 

İlk iş tezkereler

Meclis'in yeni yasama yılındaki ilk işi, süresi dolacak olan Irak ve Suriye tezkereleri olacak.  Tezkerelerin nasıl görüşüleceği konusu, AK Parti grup başkanvekillerinin yarın önce kendi aralarında yapacağı,  ardından  diğer partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya gelecekleri toplantıda ele alınacak. 

TBMM Genel Kurulu, 2  Ekim Perşembe günü tezkereler için mesai yapacak. Genel Kurul, Irak ve Suriye tezkerelerini görüştükten sonra Kurban Bayramı nedeniyle çalışmalarına 14 Ekim Salı gününe kadar ara verecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir