Meclis'te 'münafık' atışması

Meclis Genel Kurulu’nda, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın konuşması "münafık" tartışmasına neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın konuşması "münafık" tartışmasına neden oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, "Münafıklık ithamını iade ediyorum. Kimsenin kimseyi bu gibi konularda samimiyet testine tutmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur, böyle bir kelime kullanmak kimsenin de haddine değildir" yanıtını verdi. 

Meclis Genel Kurulu’nda "münafık" tartışması tutanaklara şöyle yansıdı: 
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak: Bir insan yalan söyler, söylediği yalanın yalan olduğunu kendisi bilir, çok zararı olmaz ama karşıdaki inanır ve kendisi de yalanın yalan olmadığına inanırsa o topluma yönelmiş bir tehdit olur. Bugün Hükûmetin uygulamalarıyla, bazı arkadaşlarımızın konuşmalarına baktığımızda, münafıklık alametlerinin en büyükleri gösterilmektedir. 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Birbirimizi samimiyet testine tabi tutmanın lüzumu da yoktur. 
Türkiye Cumhuriyeti'ni siz seversiniz başkaları sevmezse bundan Türkiye Cumhuriyeti bir şey kazanmaz. Türk milletini siz seversiniz başkaları sevmezse bundan Türk milleti bir şey kazanmaz. Atatürk'ü siz seversiniz başkaları sevmezse bundan Atatürk hiçbir şey kazanmaz. Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk milletini, Atatürk'ü, topyekûn 76 milyon insanımızı, hepimiz aynı hissiyatla, aynı coşkuyla, aynı samimiyetle seversek ve bu samimiyete de hepimiz inanır, iman edersek o takdirde bundan Türkiye de, Türk milleti de, Atatürk de çok şey kazanır. 
Evvela bu ‘münafıklık’ ithamını iade ediyorum, söylenmemiş kabul ediyorum. Başkanımız uygun görürse tutanaklardan da çıkarılmasını arz ve talep ediyorum. Bu tür yaklaşımlar doğru değil. Kimsenin kimseyi bu gibi konularda samimiyet testine tutmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur, böyle bir kelime kullanmak kimsenin de haddine değildir. Herkesin bu konuda birbirinin samimiyetine inanması lazım. 
Ali Uzunırmak: Benim dile getirdiğim konu, Atatürk'ü sevme sınaması değildir. Benim dile getirdiğim konu, hatiplerin veya Hükûmet uygulamalarının, söyledikleriyle yaptıklarının farklılık arz etmesi. Eğer, 19 Mayıs ruhunu ve millî mücadele ruhunu Hükûmet tam kavradı ise, tam bağımsızlıktan, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünden, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğundan bahsediyorlarsa bugünkü uygulamaları bu uygulamalar değildir, savundukları bunlar değildir, kamuoyunda cereyan edenler bunlar değildir. Burada tekrar ifade ediyorum, çekinmeden Türkiye Büyük Millet Meclisinin huzurunda ifade ediyorum: Münafıklık alametleri vardır, kim alınıyorsa alınsın üstüne